žen

Fantastični zagrebači sastav Žen nastupiće u Beogradu u klubu Elektropionir u petak 15. jula od 21h, a DJ podrška će biti Zvonimir Koprivica.

Četvoročlani audio-vizuelni sastav Žen osnovan je krajem 2009. u Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

Žen se poigrava rodnim stereotipima, preskače i spaja granice audio-vizuelne umetnosti, priziva putovanje obojeno dvoglasnim, a ponekad i troglasnim porukama utopljenim u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera. Ako bismo pokušali žanrovski da odredimo šta to tačno Žen svira, najbliža definicija bi bila da sviraju kompleksni indie-rock sa mnogobrojnim stilskim i žanrovskim karakteristikama od post-rocka, kraut-rocka, post-punka, shoegazea, math-rocka sve do dream popa i eksperimentalne elektronike.

Žen je odsvirao brojne koncerte i stekao vernu publiku u široj regiji. Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj i Švedskoj.

http://www.xzen.xyz/
http://facebook.com/xzenxzen
xzen.bandcamp.com
http://unrecords.me/zen/

Cena ulaznice: 400 din

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *