Niški sastav Bohemija predstavlja čistu magiju od pesme “Levo oko” i najavljuje treći studijski album “Putujemo”, koji će biti objavljen do kraja novembra za Pop Depresiju/Kišobran. “Levo oko” dostupno je na bandcamp-u izdavača i svim digitalnim platformama, a spot u režiji Vladimira Đorđevića pogledajte na YouTube kanalu benda.

Singl “Levo oko” sniman je u studijima Krokodil u Pančevu i Šamarčina u Vrbasu, a toplina oba prostora i talenat snimatelja Petra Stevanovića i Roberta Telčera oseća se u svakom sekundu pesme. Janko Džambas autor je muzike i teksta, a producentski guru Milan Bjelica uz pomoć Janka i maestra Petra Stevanovića pesmu je pretvorio u “Kurtis Mejfild džemuje sa Balanesku kvartetom na novoj pesmi Džona Lenona, dok pokušava da zakaže koncert u jedinom niškom klubu, Feedback”. Kuriozitet je da je demo verzija ove pesme trajala duplo duže od finalne (da, Bjelica ne voli soliranje).

Foto: Dina Isam

Što se spota tiče, sve je tu jasno. Valjda. Janko je dostavljač iz svemira, znate za Borbu prestola u tom biznisu i slogan “Ovo je sada ono?” i traži svoju dragu. Radni naslov spota nam je bio “Janko je pao s Marsa”. U akciju je krenuo, logično, sa Stare planine, usput se divio prirodi, prošao kroz ceo Niš, popio pivce ili dva, malo se muvao, smetao rekreativcima i na kraju našao curu u mračnoj komori. Da, tu je bila i kuca. Srećni kraj! Uželeli smo se svi toga, zar ne? Reditelj spota je Vlada Đorđević, snimatelj Bojan Ranđelović, dron operator Milan Kostadinović, a spot je nastao u produkciji Petar Pan 018 i Pop Depresije.

Bohemija je do sada objavila dva studijska albuma – “Sve naopako” (2017) i “Nasmeši se i reši se?” (2019) za koje je dobila odlične kritike širom regiona. Njihovi (retki) koncerti su tek priča za sebe: tona pozitivne energije, ludilo boja, najbolje od psihodelije s obe strane okeana i neverovatan osećaj za melodiju i savršenu pesmu. I šest posebnih ljudi na bini. Treći studijski album “Putujemo” najbolji je album u karijeri Bohemije – raskošan, topao i veselo-tužan. Verujte nam na reč još nekoliko nedelja, uskoro ćete se uveriti i sami.


Bohemija – Levo oko

Muzika i tekst: Janko Džambas
Aranžman: Janko Džambas, Dimitrije Mandić, Milan Bjelica, Petar Stevanović, Dina Abu Mayyaleh, Milan Stoiljković, Miloš Pavlović, Mihajlo Ivanović

Producent: Milan Bjelica, Janko Džambas
Snimljeno u studijima: Krokodil (Pančevo) i Šamarčina (Vrbas)
Snimatelj: Petar Stevanović, Robert Telčer
Miks: Milan Bjelica, Petar Stevanović
Master: Milan Bjelica

Učestvovali:
Vokal: Janko Džambas, Dina Abu Mayyaleh, Dimitrije Mandić
Gitara: Miloš Pavlović, Janko Džambas
Bas: Petar Stevanović
Bubanj: Milan Stojiljković
Violina: Dimitrije Mandić

Gudački kvartet:
Prva violina: Milica Žugić
Druga violina: Miljana Kostić
Viola: Miljana Stamenić
Čelo: Aleksandra Bengin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *