Kralj Čačka predstavlja novi singl i fantazmagorični video koji ga prati i najavljuje koncert u Domu omladine Beograda. Video za “Zemlja nije moj dom” delo je Dragomira Nikolića Čede, a spot pogledajte na YouTube-u.

Pesma ”Zemlja nije moj dom” nastala je krajem 2019. godine, tokom završne faze promocije albuma “Spusti svetlost na put”. Naslov pesme uzet je za naziv izložbe crteža Nenada Marića u galeriji DOB-a koja se održala iste godine, ali i za naslov zbirke pesama koja uskoro izlazi iz štampe u izdanju Liberlanda. “Zemlja nije moj dom” je bluz beskućnika, razočaranih, apatrida, usamljenih… ali i onih koji i dalje traže svoju šansu i pravu ljubav – “jedino ti mi značiš, zbog tebe sam još uvek tu, na krovu spasa ćemo naći jedno drugo – ako prođemo opasnost svu…”

Spot za pesmu je animacija koju je uradio Dragomir Nikolić, montažer je bio Nikola Lukić, a direktor fotografije Uroš Stepić.

Prvi put od jula 2021. godine Kralj Čačka sa bendom nastupa u Beogradu. Mesto dešavanja je Dom omladine Beograda u četvrtak 29. decembar od 20.30h. Ulaznice su u prodaji preko tickets.rs mreže, na blagajni Doma omladine i online po ceni od 1500rsd, na dan koncerta 2000. Uz Kralja Čačka na bini će biti standardna ritam sekcija Miladin Stojković (kontrabas, bas) i Filip Tančić (bubanj, perkusije), uz doprinos maestra Saleta Sedlara na klaviru i električnoj gitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *