Rebel Star Foto Marina Uzelac

Ova godina je kao hod po minama

Dve godine od izlaska albuma “Početak i kraj” Rebel Star predstavlja novi singl “Mesec” i najavljuje sedmi studijski album “Sedmo nebo” za kraj leta. Video za novi singl izmislio je maestro Dinko Čvorić – Doringo, a “Mesec” je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u.

Svoju rokenrol misiju Rebel Star nastavlja još jednim poglavljem knjige koja se bez kompromisa piše od 2006. godine. Nove pesme snimljene su tokom desetak olovnih beogradskih dana u Down There Studiju sa Urošem Milkićem, a težina tih majskih dana oseća se na celom albumu. “Mesec” je Milan Glavaški u svom vrhunskom izdanju: zapitan, glasan, angažovan i neko ko ne odustaje od ljubavi. U pesmi ima stih “pisao sam svako jutro pesme bez cilja, da se izborim sa šizofrenim vestima”, a to stanje borbe i nepristajanja na potpuni raspad još više je pojačano adekvatnom pratnjom zagrebačke ekipe – Zvonka Obajdin (sint, orgulje, vokal), Daniel Rodik (električna gitara), Ernest Džananović (bubanj i perkusije), Goran Ritoša (bas) – koja čini da Rebeli pulsiraju na najbolji način.

“Pesma je nastala kada sam višesatno čitanje vesti iz svoje tri države zamenio radom na albumu. Mesec je nervozni san koji donosi nemir i neizvesnost, podsvesni poziv na šetnju po tamnoj strani meseca u borbi za budućnost,” kaže Milan Glavaški.

“Pesma se možda zove Mesec ali prži kao sunce u tri minuta surf psihodelije. Mesec je istovremeno surf, indie, zvuk Berlina, Njujorka, Beograda i Zagreba u jednom,” definišu zvuk benda na novom singlu Zvonka i Daniel.

Album “Sedmo nebo” biće dostupan krajem leta, a bend planira da svira širom regiona. Nove pesme su moćne, teške i bitne, a takvi su i koncerti koje Rebeli sviraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *