Foto Danilo Mijatović

Ana Ćurčin i njen bend Ana & The Changes predstavljaju “Dosta“, treći singl s EP izdanja “Susret“. Premijeru ima video spot u režiji Miše Terzića, a istovremeno je objavljen i remiks pesme koji potpisuje beogradski producent i muzičar A.N.D.R. (Andrija Gavrilović) za koji je remiks videa napravio Izvanredni Bob.

Nakon “Tu“, za koju je Ana dobila nagradu Zadužbine Milana Mladenovića za 2021. godinu i pesme “Zla” koja je nastala po stihovima Milene Marković, novi singl sa prvog izdanja koje je Ana objavila na srpskom jeziku je soul-pop vinjeta “Dosta”.

“Pesma “Dosta” je baš ta prilika koju sam čekala da pozovem Mišu da ponovo radimo spot, a tu je i briljantni Miloš Jaćimović koji je autor našeg prvog spota “Cut Loose“, kao i promišljena i sjajna Ana Dubljević koja je unela element scenskog pokreta i koreografije kroz fenomenalnu glumačko-plesačku ekipu – Ana Mandić, Tamara Pjević i Jelena Đokić. Za nas je ovo jedan ozbiljan spot, jer je pesma kao neka emotivna klackalica kojoj je ovaj video dodao još nekoliko slojeva i vizura – raskida i zajedništva, ali i svih emocija tog produženog trenutka još jednog pokušaja, osvrtanja, odustajanja i na kraju prihvatanja,” objašnjava Ana.

Miša Terzić je već radio sa Anom na spotu “Alone”, koji je do danas ostao izuzetno moćan i snažan video. Sada je motivacija bila potpuno drugačija. “Ja sam stvarno uživao! Oduvek sam želeo da napravim spot koji u sebi ima neku malu ljubavnu priču, a Anine pesme su idealne za tako nešto. Ova se bavi raskidom, puštanjem i sigurno velikom ljubavlju. Na spotu je radila divna ekipa sa kojom sam se fantastično zaigrao. Proces je bio zabavan, razigran i pun ljubavi. Nadam se da će to publika prepoznati i osetiti,” kaže Terzić.

Posle remiksa Marca Grabbera za pesmu “Tu”, Andrija Gavrilović je personalizovao “Dosta” i odveo je na potpuno novo mesto – i geografski i emotivno.

“Ova pesma je ujedno bila i iskra da pokrenemo saradnju sa A.N.D.R-om čiji rad, kako autorski tako i kroz saradnje, pratim i volim njegovo čitanje i reintepretaciju aranžmana koju je napravio, a i tu laganu dance atmosferu. Još više su došli do izražaja sjajni vokali Ane Protulipac koje jako volim i u originalnom aranžmanu, a čitava harmonska promena je dala neki novi život pesmi,” smatra Ana Ćurčin.

A.N.D.R. foto Nemanja Maraš

A.N.D.R. je početkom septembra objavio svoj drugi studijski album “pratim se.” koji dobija odlične kritike sa svih strana.

“Remix za pesmu “Dosta” jedan je od radova iz kojih sam dosta naučio o sebi i bolje upoznao izvođača, u ovom slučaju predivnu Anu i njen način razmišljanja. Pre svega uživanje je raditi sa Aninim glasom i idejama, koje nisu svakidašnje. Originalna pesma je po meni remek delo kom je grehota išta dodavati. Vodeći se tim mišljenjem bio je veliki izazov napraviti remix u A.N.D.R. fazonu. Pokušao sam da zaboravim originalni aranžman i da nadjem pravi vajb koji je dovoljno ja, a ne beži od Ane i njenog zvuka. Emocija koja me je uvukla je neki letnji minimalni dance sa hip-hop swing filom. Što bi Ivan rekao, mislim da je ANDRizacija pesme “Dosta” uspela i da komplementira originalnoj izvedbi,” kaže Andrija Gavrilović.

Remiks videa za remiks pesme delo je post-disciplinarnog umetnika Izvanrednog Boba, koji je kao i obično raspoložen da učestvuje u svim nemogućim zadacima sa minimalnim rokovima, ali i da usput pronađe za sebe i izazov i inspiraciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *