Artwork: Monika Lang

U petak 1. decembra u Amerikani Doma omladine Beograda Pop Depresija i Kišobran organizuju festival Zumovanje. Slavimo rođendan RadioAparata zajedno sa vama i Dinom Jashari, Bad Daughter, Bohemijom i tandemom Emma & Jimmy. Muziku pre i posle koncerata puštaće ekipa iz Zelenog kačketa, a ulaz u salu je od 20.00 časova.

Ulaznice su u prodaji od srede 18. oktobra na svim mestima efinity.rs (blagajna DOB-a, TC Rajićeva I Sprat, Štark Arena, sva Moj Kiosk prodajna mesta), kao i online po ceni od 1200rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1500. Limitiran broj karata po promo ceni od 1000rsd u prodaji je u Kuli (Cetinjska 15, radno vreme svaki dan 17-21, ponedeljak zatvoreno).

“Pod sloganom SEDAM GODINA VERNOSTI, radioAparat tokom novembra obeležava (nije valjda već!) sedmi rođendan. Tim povodom lansiramo prvu crowdfunding kampanju, druženje sa autorima i slušaocima emisija u klubu Sprat, i na kraju koncert (nekih od) muzičara čije smo pesme slušali tokom ovih sedam godina na programu, a posebno na našoj zvaničnoj top-listi Super Meni. Uz zahvalnost najboljoj i najposvećenijoj radijskoj publici, pozivamo vas da budete deo našeg slavlja, pružajući i na ovaj način podršku mladim i svežim imenima lokalne muzičke scene,” reči su urednice RadioAparata Svetlane Đolović.


Poster za koncert inspirisan je pesmom “Čudna šuma”, a autorka je dizajnerka Monika Lang. Evo ko su sve učesnici Zumovanja:

DINA JASHARI je mlada, talentovana i magična – tako opisuju makedonsku muzičarku koja publiku osvaja emotivnim tekstovima, divnim aranžmanima, i pre svega – vrhunskim pesmama. Dina je autorka i producentkinja, njena muzika leluja na talasima popa, roka, soula, džeza… Za pesmu „Doma“ dobila je nagradu regionalnog konkursa Zadužbine Milana Mladenovića za najbolju pesmu u 2022. godini.

BAD DAUGHTER je novi muzički alterego Dunje Ercegović koja je pre deset godina osvojila ceo region uraganom Lovely Quinces. Ova godina za Bad Daughter je u znaku rada na novim pesmama, ali bilo je i nekoliko sjajnih nastupa: otvaranje koncerta za Florence + The Machine u pulskoj Areni, MENT u Ljubljani, SHIP u Šibeniku, a bogatija je i za statue Pop&Off izvođača godine, kao i za Pesmu godine u Hrvatskoj za singl “Bite Your Tongue”.

BOHEMIJA je možda i najbolji bend koji se pojavio u Srbiji tokom poslednjih šest, sedam godina, a za koji “niko nije čuo”. Niška grupa objavila je tri studijska albuma i za njih dobila fantastične recenzije. Uživo su savršeni – alhemija šest ljudi na bini je nestvarna, a dominiraju gitare, violina, višeglasno pevanje…

EMMA & JIMMY su hitmejkeri iz spavaće sobe, a do sada objavili su tri pesme, četvrta samo što nije, a ovo će im biti prvi javni nastup kao E&J! Ema je članica KOIKOI, Džimi je plejmeker TurboTransTurista, zajedno su nešto posebno. Najavljuju i zanimljive goste na svom koncertnom debiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *