Posle debitantskog singla “Ne mogu ništa sam“, šabački trio LU predstavlja pesmu broj dva u svojoj karijeri, “Da liko misli na mene”. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, YouTube-u i bandcamp-u. Singl “Da li iko misli na mene” je iz edicije Zeleni kačket, koja u okviru kolektiva Pop depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku. LU će biti specijalni gosti na promociji albuma proto tip “s ivice sanjanja” zajedno sa grupom Sitzpinker u Amerikani Doma omladine Beograda 10. novembra.

Pesma je snimana tokom proleća 2023. godine, u isto vreme kada je nastao i prvi singl, a za snimanje, miks, produkciju i pomoć oko aranžmana zadužen je bio Uroš Milkić u Down There Studiju na Novom Beogradu.

Da liko misli na mene” je vapaj čoveka koji traži i želi ljubav i koji se ne miri sa stanjem u kojem se baš ništa ne dešava. Krik pevača i gitariste benda Ivana Bilana i stih “Da l’ ikad misliš na mene kad padne mrak / Na mene k’o na tebe ja” udara u slepoočnicu i cepa crnilo svuda oko nas.

Početkom leta bend je sa Milkićem snimio dve trećine pesama koje su predviđene za debitantski album, a do kraja godine izaći će još jedan singl, pa sledi još jedan sešn u studiju i time bi trebalo da bude kompletirano snimanje. Album je planiran da izađe na proleće 2024. godine.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal).

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine, a srce tima čine Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *