Pozivamo vas da u četvrtak 9. novembra od 19h na Spratu iznad Zaokreta budete naši gosti na promociji dva fantastična albuma: Lenhart Tapes “Dens” (Glitterbeat) i Jan Nemeček “Dissolved” (Refractions). Bićete u prilici da premijerno čujete pesme s albuma koji zvanično izlaze dan kasnije, uz lajv setove i muzički izbor oba autora, kao i da kupite ploče, diskove i plakate po promotivnoj ceni.

Pored toga, Matrijaršija će na licu mesta na vaše majice sito-štampati detalj sa omota “Dens” koji je dizajnirala Žoana Merkade Mot – ponesite majice (štampa se bordo fleka na svetloj pozadini).

Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes alter ego predstavili su se široj publici debitantskim albumom “Duets” (Pop Depresija, septembar 2021). Dve godine kasnije svoju viziju etno-nojza diže na viši nivo na albumu “Dens” sa osam novih pesama, tri gostujuće pevačice – Tijana Stanković, Svetlana Spajić, Zoja Borovčanin – biranim gostima i velikom ljubavlju prema muzičkom nasleđu Balkana.

Jan Nemeček svoj prvi studijski album “Through The Planetary Void” objavio je još 2005. godine, a tokom godina izgradio je kultni status kao producent i umetnik koji ruši granice i konstantno testira i sebe i publiku na toj uglavnom nevidljivoj liniji horizonta na kojoj se prepliću muzika, haos i buka. “Dissolved” je Janov album broj 6 i po mnogo čemu je nešto najambicioznije što je napravio do sada. Organski i neorganski zvuci, sintovi, preparirani klaviri, AI glasovi, preglasna pojačala, kiselina i šumovi… “Dissolved” može da se analizira kao Janovo viđenje “metal (machine) music”, ali sasvim je okej i da u njemu čujete zvuke rađanja novog sveta.

Ulaz na promociju je slobodan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *