Poslata je ploča za Hali Gali #2 u štampu, uz malo sreće imaćemo je u rukama do kraja proleća i to će biti 19. ploča koju ćemo objaviti. Možda je dobar trenutak na osvrt na sve Pd ove godine tokom kojih smo se bavili izdavanjem ploča na razne načine. Sledeće nedelje će u prodaji biti naša ploča broj 17 (Škofja Loka – Ljubim ti dušu), a malo posle toga stiže i album broj 18 (Amnasti – It took me so long).

Prva “vinil” akcija dogodila se na proleće 2015. godine i to sa grupom VVhile i nekoliko malih, nezavisnih lejblova širom sveta (Dirt Cult Records iz Amerike, Twintoe Records iz Nemačke, Numavi Records iz Austrije, bendovska kuća Jazz Chairs, Pd), kada smo se svi udružili da objavimo remek delo “More“. Divan artwork delo je Emira Šehanovića Eša. U novembru 2015. Rebel Star je objavio “Reku“, a kao i uvek, Milan je uradio sve sam i posle dosta peripetija i stativa, ploča je bila gotova. Master je bio suviše tih, ali neki put na neke stvari ne možeš da utičeš. Omot standardno – Dolinkovanje! Zajednička akcija sa kućom Odličan hrčak podarila je prvu (i jedinu do sada) ploču u karijeri za Stray Dogg, “Come Along Wind“. Matej Zec je podneo najveću žrtvu da sve ovo bude kako treba, a Damir Gromilović je stvorio ćistu lepotu od omota. Prva zajednička akcija Pd-Kišobran, što se ploča tiče, bila je na albumu “Atina Bojadži” grupe Triko. Uskočio je i dragi Bole (Ammonite records) i svi zajedno smo porodili jedno divno izdanje koje je Zaz osmislio vizuelno.

Nova velika zajednička akcija, bila je oko poslednjeg studijskog albuma za najbolju grupu sa Balkana koju sam imao priliku da vidim uživo milion puta, Bernays Propaganda. Objavili smo je svi mi – Moonlee Records, Geenger Records, Pd, Ill in the Head Records i Balkan Veliki – dragulj od “Druga mladost, Treći svetski rat“. Kišobrani su u moj život doveli Vladu Naučnika (i hvala im na tome!), a debi album Gladnih naučnika “Opšta teorija besmisla” bitan je i po tome da smo tu prvi put uradili sami ceo tehnički deo posla, pošto smo se do tog trenutka uglavnom šlepovali uz druge. Spektakl od albuma “DuetsLenhart Tapes je možda i najdraža akcija koju smo ikada imali. Čarobnjak iz Kovačice, Novo Doba, Matrijaršija i Pd u misiji “bacam (kiselo) kamenje na sistem“. Dizajn svega delo je čarobnice, jedne i jedine Johanna Marcadé-Mot.

Boris Milić je sve uradio sam kroz svoj Lav Records (Boris je zaista za klasu pametniji i sposobniji od svih nas!), za album “Baltimore Ask Tara”. Divan omot dizajnirala je Mara Piccione. Novo Dolinkovanje bilo je spremno za Rebel Star “Početak i kraj” i za novi početak Milanovog benda i za prvu saradnju 1na1 sa bratskom kućom Geenger Records. Kraj akcije Klavirsko nebo obeležili smo kompilacijom “Prirodna selekcija” koja je nekako prošla nezapaženo, mislim kao i većina drugih stvari koje radimo, ali ispalo je baš sve divno sa artworkom Bate Milenkovića. Druga saradnja sa Geenger Records bila je na albumu “Na dugačkim poljima” grupe Šajzerbiterlemon, kao prvi HG bend kome smo objavili ploču. Damjan me je uključio u “pul sponzora” za izdavanje albuma “Misli” grupe Rush to Relax, a pored nas tu si bili i francuski Hidden Bay Records i slovenački Look Back and Laugh. Još jedna akcija sa Geenger Records bila je na magiji od albuma veterana Šumski, Kolobari“, zajedno sa Zvukom Močvare iz Zagreba i Trottel Records iz Budimpešte.

Prošlu godinu obeležili su albumi “S ivice sanjanja” grupe Proto Tip (naslovna strana je slika Stefana Stevanovića Pepija) i “Sedmo neboRebel Star, saradnja sa Mast produkcijom (dizajn gospodin Andrej Dolinka). 2024. godinu smo počeli kompilacijom za Nišlije Plastic Sunday, njihovo prvo fizičko izdanje za obeležavanja 15 godina postojanja benda, za koji dan u prodaji će biti debi album “Ljubim ti dušu” grupe Škofja Loka (nova saradnja sa Geenger Records), a malo posle toga i “It took me so long” album super-tandema Ana Ćurćin-Marko Nastić sa prijateljima, pod imenom Amnasti – ovo će biti prva saradnja sa PDV records. Dogovorili smo izdanje broj #20, biće sigurno i 21 i 22, za dalje već ne znam. U sledećoj epizodi osvrt na diskove (i kasetu) koje smo objavili 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *