Amnasti, tandem koji čine Ana Ćurčin i Marko Nastić, posle prvog singla “It Took Me So Long” predstavlja i istoimeni debitantski album. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, YouTube-u i bandcamp-u, kao i u limitiranom izdanju na ploči (zajedničko izdanje Pop Depresija i PDV Records).

“Projekat je krenuo sasvim spontano i neočekivano. Čuo sam Anu na njenom koncertu i pozvao je da mi gostuje na jednoj pesmi, a ubrzo se pojavila i opcija da se ta pesma nađe na izdanju sa remiksom koji je trebalo da uradi Metju Herbert. Na našu žalost to se nije desilo, ali nas je zajednički rad u studiju približio, dopalo nam se kako to zvuči, pa smo nastavili sa džemovanjem. Kako je vreme odmicalo i kako je nastajalo sve više novih traka, sve je dobijalo konkretniju formu. Mislim da nam je bilo interesantno i izazovno da izađemo iz zone komfora i da istražujemo nove zvukove,” kaže Marko Nastić.

Foto: Nebojša Babić

It Took Me So Long” je atipična kolekcija pesama (drugačije) elektronske muzike, a lejeri zvukova, šumova, bitova i ambijentalnih tepiha preko kojih Ana peva o ljubavi, samoći, porodici, donošenju odluka, odrastanju…podjednako se oslanjanju na osamdesete i devedesete, ali i početak dvehiljaditih godina u svojoj strukturi, uz brojna zanimljiva aranžmanska rešenja i improvizacije. Na albumu se nalazi osam pesama, a pored najavnog singla tu su “Protect Me”, “We Said Everything Else”, “Wait”, “Darling”, “Smiling”, “Let’s Go Out” i “Submit”.

“Ako zaronim u svoju digitalnu arhivu, radni fajlovi pojavljuju se još davne 2016. godine, kada smo (nešto sasvim malo mlađi) Marko i ja spontano seli i krenuli da razmenjujemo ideje i skice pesama. Iako tempo rada nije baš bio od pomoći, te pesme prošle su jedan pristojan period života sa nama i sazrevale kroz vreme. Da je ovaj album bio spreman 2017. sigurno ne bi bio baš ovakav, tako da je nesvesno čekao ovaj trenutak da dobije svoj finalni oblik. Za mene je rad sa Markom potpuno izmeštanje iz “zone komfora” i u smislu načina rada na pesmama i generalno u muzičkom smislu. Ovo je za mene bilo uzbudljivo polje eksperimentisanja i nekog otvaranja, da sa sasvim drugačijim pristupom radu stvorimo pesme, emocije i priče unutar potpuno drugačijeg izraza,” objašnjava genezu Amnasti pesama Ana Ćurćin.

Uz Anu i Marka, Denis Beganović (klavijature i bas) dao je veliki doprinos u stvaranju gruva i atmosfere, Vasil Hadžimanov je koautor mistične pesme “Wait” na kojoj je svirao klavir, moćna “Darling” mogla bi da bude idealna pesma za drugi singl, a “Smiling” je i pre izlaska albuma postala favorit brojnih kolega i prijatelja koji su imali priliku da čuju pesme dok su nastajale. Slika na naslovnoj strani albuma delo je Mihaela Milunovića, a dizajn omota uradio je Bratislav Milenković.

Amnasti planiraju beogradsku promociju albuma već u maju, a slediće i predstavljanje u Zagrebu i drugim gradovima u regionu, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *