Beogradski duo NeoNeboder nam nakon singlova „Kako da upoznam sebe“ i „Mrak“ predstavlja i pesmu „Krovovi“. Pesmu možete poslušati na streaming servisima, a i na Neoneboder YouTube kanalu.

Znate onu intimnu i melanholičnu atmosferu koju može da stvori dvoje bliskih prijatelja, ali da to bude dreampop/synthpop, a da nisu Beach House.. okej, nećemo da preterujemo, ali svi smo u stanju da slušamo te albume na ripit i da ih povezujemo sa nama dragim ljudima, i jakim snegom, prolećnom alergijom, plažom kojoj nema kraja. Neoneboder ima svoje ljubičasto nebo, svog Alexa, i svoju Teodoru, i njihove dragulje koje ćemo čuvati i predstavljati vama, od sad pa nadalje, počevši od Krovova.

„Pesma “Krovovi” nastala je kao rezultat saradnje Neonebodera i njihovog prijatelja/kolege, producenta, Vanje Mihajlović, čiji su demo instrumental zavoleli na prvo slušanje. Teodora je bila inspirisana nazivom istog (Krovovi), da napiše melanholičnu vokalnu liniju i tekst koji odiše nostalgijom za trenucima koji su se davno desili, a više se neće ponoviti. Alex je dodao nove elemente u aranžman – nove slojeve sinta, gitar soloe itd. koji su učinli pesmu kompletnijom“, kažu članovi Neonebodera.

Neoneboder je novi darkwave/sint pop duo, a čine ga Teodora Tasić i Alex Vujić Ohlsen. Nakon završenih studija muzičke produkcije na SAE institutu u Beogradu, Alex kreće da aktivno
komponuje muziku i pravi aranžmane u svom kućnom studiju. Teodoru upoznaje 2021. godine kada zajedno kreću da sviraju u bendu Tihi Talas. Iz te saradnje rađa se i novi projekat. Iako postoji ova okvirna raspodela uloga, uglavnom kreativni proces izgleda tako da sve rade zajedno, u Alexovom kućnom studiju.

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti. Zeleni kačket u okviru kolektiva Pop Depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *