Pesma „Jutro“ je uvod u debi album benda Francis K. A. pod imenom “Latice”, koji će se naći na etiketi Zeleni Kačket/Pop Depresija. Pesmu možete poslušati na streaming servisima, kao i na kanalu Pop Depresije.

Zauvijek je ta moćna reč koja povezuje nas, Francis K.A, i njihov prethodni lejbl. Na ‘Zeleni Kačket Zauvijek’ žurci u KC Gradu 2022. su naši drugari Francis K.A. imali debi nastup, u to vreme smo razgovarali o potencijalnoj saradnji na spotu za singl ‘Jutro’. Bili smo na njihovim probama, radovali se premijernoj svirci, demo Jutra smo slušali i voleli, ali nismo pronašli vremena da na tome više radimo, a izgleda da nisu ni oni; i evo ga sada Jutro – u simboličnom trenutku i finalnom aranžmanu.

Pesma “Jutro” je uvod u prvi album benda Francis K. A. pod imenom “Latice”. U svetu punom konfuzije, ljubavi i mržnje, ova pesma nam nudi nežno budjenje i šansu da se prepustimo vedrijoj strani. ”Jutro” je nastalo sasvim slučajno, na jednoj od kućnih proba benda i to je druga ikada pesma koju su Tamara i Miloš napisali.

“Ona se slučajno uklopila u koncept predstojećeg albuma i nama u tom kontekstu predstavlja novi početak i pokušaj pozitivnog gledanja na svet, uprkos haotičnom “moru buke”. Muzički se sastoji iz dva dela: Prvi deo je lagan melodijski uvod, koji vodi do drugog, daleko ritmičnijeg i dinamičnijeg dela, kome je dodata i solo deonica, jer ne želimo da dopustimo da “solaže” izumru iz novokomponovane muzike”, kažu Tamara i Miloš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *