Foto: Stanislav Milojković

Totalno neregularni uslovi, dani žalosti, aftermidnight početak, “proklete” devedesete američke alternativne muzike koje kao da se nisu desile u Srbiji i sigurno još neki hendikep kojeg sada nisam mogao da se setim – bili su s jedne strane u četvrtak u Living Roomu.

S druge – Scott McCloud, lider veličanstvenih Girls Against Boys, njegov višegodišnji saradnik Alexis Fleisig i jedna zanimljva belgijsko-češka dopuna za ono što Scott zove“najbolja Paramount Styles postava ikada”.

Devedeset minuta muzike, dva bisa, spektakularne verzije “Come To New York,” “More Than Alive”“Paradise Happens”… i puno novih pesama koje ćemo u definitivnom, studijskom obliku čuti tek na proleće 2010. godine. Mislim da je naša pobeda očigledna, zar ne?

Zlatku sam, pre koncerta, muziku Paramount Styles opisao kao “Sonic Youth bez buke” i njemu je od tada sve bilo jasno

Super je zaista zvučao Scottov glas i akustična gitara, dok je Alexis vladao za bubnjevima, a Chris i Libor pravili divnu amosferu na električnoj gitari i basu.

Ono što je bio adut iz senke, to je Simon Lenski na violončelu (inače član belgijske grupe DAAU) koji je svojim sviračkim i scenskim improvizacijama, lupkanjem, štipkanjem i grebanjem na najbolji način demonstrirao zašto je čelo tako divan instrument. I nije samo očarao “Džambalaja” Katarinu, mada je tako izgledalo u pojedinim trenucima…

Ja sam uživao sve vreme, a dobri ljudi pomogli su da finansijski debakl bude podnošljiv (i hvala im na tome!). Jednog dana će se sigurno desiti da Reakcija ne bude u stanju da dođe na neki PD koncert (pu-pu, daleko bilo) i već sada se brinem da se tog koncerta uopšte neću sećati… Sva sreća, i Paramount Styles su imali tu čast da ih RR fotografiše. Galerija je ovde.

Dve trećine posla je obavljeno – u sredu 25. novembra očekuje nas kruna PD koncertne sezone 2009, u Beograd dolaze David Eugene Edwards i Wovenhand.

[juicebox gallery_id=”18″]

PARAMOUNT STYLES :: LIVING ROOM@SKC 19-11-2009

Paramount Styles je novi bend pevača, gitariste i lidera kultnih Girls Against Boys, Skota Meklauda (Scott McCloud). Prošle godine Paramount Styles objavili su divnu “malu” ploču Failure American Style, a do kraja 2009. trebalo bi da se pojavi i album broj dva.

Umesto buke, sirove energije i divljih nastupa uživo koji su GVsB definisali kao jedan od najvažnijih bendova epohe, Skot se sa Paramount Styles predstavlja kao klasičan singer-songwriter vrlo blizak senzibilitetu Marka Lanegana. Ono što je zajedničko i za Paramount Styles i za Skotov matični bend je njegov prekrasan hrapavi vokal, koji je i dalje dominantan i neodoljiv.

Njujorški sastav Paramount Styles u Living Roomu sviraće u četvrtak 19. novembra. Karte su u pretprodaji na šanku LR-a od 3. novembra po ceni od 600 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *