On Tour vas poziva na svoj prvi koncert u 2014. godini. Održaće se u nedelju 9. februara u 20h u “Gun Clubu”, uz DJ podršku Kišobrana. Karte će se prodavati na vratima kluba po ceni od 200 dinara.

“On Tour sprema novi album. Pesme se krčkaju već neko vreme i neke su spremne da prvi put izađu pred beogradsku publiku. Tu je i nekoliko (ne)očekivanih obrada koje će iznenaditi publiku. Naravno, ostaje dovoljno mesta za pesme sa prvog albuma i poznate “kraudplizere”, jer nedeljom uveče ima dovoljno vremena da sve želje budu ispunjene i da se dobro zabavimo pre početka nove (sumorne) radne nedelje,” kažu momci i devojka iz benda.

Beogradski bend On Tour nastao je spontano, kao rezultat bežanja iz škole, popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna. U nizu koncerata po beogradskim klubovima i okolini izbrušen je svedeni akustični zvuk utemeljen u akustičnoj gitari, mandoli, usnim harmonikama i višeglasnom pevanju.

Nakon koncerta sa Richardom Bucknerom, Ivana (Ika, Intruder), Vlada (Ventolin) i Marko (The Mothership Orchestra) u „Baukovoj sobi“ snimaju devet pesama, malih intimnih priča, koje su se krajem 2012. pojavile i kao istoimeni album.

Snimili su spot za pesmu “Arrows”, a nekoliko snimaka sa koncerata koji su se pojavili na Youtube-u odlično prenose atmosferu sa živih nastupa. Od malih klubova do bioskopskih dvorana.

Akteri su prvog „Amerikana night festivala” i kompilacija „Pesme ispod pokrivača“ i „Bistro na rubu šume vol 4“ na kojima se iskristalisala scena autora i izvođača bliskog senzibiliteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *