Festival regionalne autorske muzike POEZIKA održaće se 6. i 7. juna u Novom Sadu, u Kulturnom centru Novog Sada. POP Depresija ima tu čast da je medijski prijatelj festivala i jako smo ponosni zbog toga 🙂

Ove godine, na festivalu koji promoviše „umetnost pevanog stihaˮ, učestvuju Stray Dogg Duo (Beograd, Srbija), Damir Imamović (Sarajevo, BiH), Nevjerni Tomo (Zagreb, Hrvatska) i bend Goribor (Bor, Srbija). Osim koncertnih nastupa, u sklopu festivala će biti održane kreativno-edukativne radionice, filmske projekcije i književne promocije.

Organizatori pozivaju kantautore iz regiona da se prijave na konkurs za posebne aktere festivala, koji je otvoren do 1. maja.

Pravo da učestvuju imaju autori koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta. Dva najbolja kantautora/ke, na osnovu konkursa, imaće čast da budu gosti festivala i svojim nastupom otvore obe programske večeri. Na taj način će predstaviti svoju umetnost novosadskoj publici, a ujedno će imati priliku da se upoznaju sa izvođačima, kantautorima i bendovima iz regiona.

Festival se realizuje uz podršku Grada Novog Sada, Ministarstva kulture i informisanja i Kreativnog centra Vigvam.

Sve o festivalu i konkursu može se saznati na službenoj stranici festivala www.poezika.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *