U okviru manifestacije “TIHO, NA KEJU” u Velikom Gradištu u subotu 21. juna u 21h koncert će održati Ana Ćurčin & Dukat (Stray Dogg), a lokalna podrška biće Pop Hipster i The Kids.

“Veliko Gradište je maleni grad na desnoj obali Dunava koji već dugo spava veoma čvrstim snom. Da ga ne bismo probudili zvali smo Anu i Dukata da nam sviraju tiho, na keju. Ovo dvoje mladih beogradskih kantautora nastupiće zajedno i svirati svoje i tuđe pesme u novim, neočekivanim aranžmanima. Lokalna podrška biće im Pop Hipster i The Kids.

Pozivamo sve vas, noćobdije, mesečare, spremne da hodate na prstima i šapućete, da slušamo najtoplije glasove i najličniju muziku, uživamo, gledamo brodove, čamce i zvezde, delimo kokice i razgovaramo sa pecarošima. Koncert je besplatan.”

Ana Ćurčin i Dukat (Stray Dogg) u protekle dve godine obeležili su domaću i regionalnu scenu indie muzike, nastupajući na istaknutim festivalima (EXIT, Arsenal Fest, Trench town, Mikser…), ali i na koncertima i akustičnim svirkama širom zemlje i regiona. Ovi mladi, talentovani i prelepi vokali već neko vreme unazad udružuju svoje snage, od Americana Night festivala u Domu omladine Beograda pa sve do brojnih nastupa u beogradskim klubovima.

Pored autorskih pesama Ana i Dukat često sviraju i pažljivo odabrane obrade koje izvode u minimalističkom akustičnom aranžmanu i u koje unose svoju senzibilnost i brižljivost i tako omogućavaju potpuno novi doživljaj poznatih pesama autora kao što su Neil Young, Elton John, Elliot Smith, Bruce Springsteen, Portishead… U aprilu 2014. išli su na svoju prvu zajedničku turneju prilikom koje su posetili Zagreb, Rijeku, Krapinu, Umag, Rovereto, Milano, Cirih i Moskvu.


TIHO, NA KEJUAna Ćurčin & Dukat (Stray Dogg) + Pop Hipster & The Kids
Subota 21. jun 21h, Veliko Gradište
KAKO DOĆI: http://goo.gl/maps/v3zCV
GDE PRESPAVATI: Vila lago, Srebrno jezero, telefon: 012/7662-759 http://vilalago.net/index.php?p=122
GDE POPITI KAFU: Caffe Restaurant ”Art” – Veliko Gradište https://www.facebook.com/caffe.nina


Pop Hipster (Veliko Gradište) – iza ovog imena krije se levoruki gitarista koji svira od svoje 17. godine i postaje prva gitara u nekoliko bendova, a tek nedavno otkriva svoje neosporive talente kao autor i vokal. Odrastao je u školskom dvorištu.

The Kids (Golubac) su klinci odrasli na grunge rock zvuku devedesetih kojim su ovladali toliko dobro, da umeju da nas sa samo dve akustične gitare razbiju na komade.

A da sve bude kao na filmu pobrinuće se gradištansko – kragujevački produkcijski duo Black Rooster Studio.

TIHO, NA KEJU je projekat koji za ideju ima da kroz seriju koncerata autorske muzike građanima Velikog Gradišta i okoline predstavi nove autore sa aktuelne nezavisne muzičke scene u Srbiji i podstakne mlade na stvaranje, saradnju i razmišljanje, a istovremeno oživi donekle zaboravljenu funkciju gradištanskog keja kao mesta susretanja, opuštanja i prepuštanja, ali i razmene ideja, iskustava i informacija.

Svi koncerti se održavaju na gradskom keju, a ulaz je slobodan. Tokom trajanja koncerata prikupljaće se pomoć za ugrožene u poplavama.

Projekat realizuje inicijativa Tiho, na keju u saradnji sa Kancelarijom za mlade Veliko Gradište, uz podršku Opštine Veliko Gradište i Kulturnog centra Veliko Gradište.

Prijatelji projekta: Biro Press, Vila Lago, Caffe Restaurant Art, Caffe Nina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *