katanectriko
Popdepresija, Kišobran i Zaokret nastavljaju sa koncertnim poslasticama hrvatskih bendova i kantautora u Kulturnom centru Grad uz adekvatnu domaću podršku.

Ovog puta u pitanju je Denis Katanec, beskrajno talentovani kantautor na čelu bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD koji nam dolazi u subotu, 10. januara od 21h naoružan samo gitarom i glasom, a bendovski nastup očekujte u mesecima koji dolaze. Katanecov bend-domaćin je beogradski kvartet Triko! Karte se prodaju isključivo na ulazu po ceni od 300 RSD.

Denis kao prvi autor ovog našeg malog serijala u 2015. godini je divan poklon svim ljubiteljima folk/amerikana zvuka koji bi se na srpski možda žanrovski mogao najbolje prevesti kao muzika za njihanje, ljubljenje, ljuljanje i plakanje. Pored njega predstavljamo vam i novi beogradski bend Triko!

https://www.youtube.com/watch?v=ElxV5ahKVl0

Triko je četvoročlani sastav iz Beograda nastao 2013. godine, a čine ga Boris Milanović, Dragan Mihajlović, Marija Đorđević i Milan Bukejlović. U njihovoj muzici prepoznaju se brojni uticaji iz bogate arhive nezavisnog rokenrola: indie pop, post-rock, post-punk… Proteklu godinu Triko je završio na najbolji mogući način, objavili su svoje prvo izdanje, EP i to na 10″ vinilu.

Denis Katanec zagrebački je kantautor i gavna je pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I” i “Sveska bijednih II” te novo izdanje u vidu EP-a “Sve moje Laurie” sa bendom DKOKanaganLTD. “. Odsvirao je preko 100 koncerata, a jedan od zapaženijih bio je njegov nastup pre američkog singer-songwritera Damiana Jurada.

Trenutno radi na albumu Felona i samostalnom EP-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *