IMG_5639Četvrto izdanje RESONATE 2015 festivala održaće se od 13. do 18. aprila na brojnim lokacijama širom Beograda i evo mog predloga šta morate da vidite i čujete ove godine u zaista fascinantnom izboru muzičkih, umetničkih i tehnoloških specifičnosti.

Svakako, prva “zvezda” festivala je Ben Frost i njegov nastup je jedan od događaja koji će svakako obeležiti ovu, već sada, uzbudljivu muzičku godinu. Njegov prošlogodišnji album “Aurora” je apsolutna preporuka, a singl “Venter” je bio u godišnjem izboru PD pesama.

Tada sam za nju napisao: Nema baš puno načina da se objasni ova pesma, osim da su je vanzemaljci stvorili. Iz ritma uz zvončiće i sint počinje kraj svega ili kraj sveta. A onda kada za koju godinu nestanu ljudi, oni zamotuljci za koje nemamo lep srpski naziv (tumbleweed) će se kotrljati ogoljenom planetom. Hladnom i mračnom. Duboko ispod zemlje tajni svet će živeti svoj mali i skromni život. Ovo je muzika stvaranja tog novog sveta.

Pored njega preporuke su i nastupi atraktivne Emike, Fennesz & Lillevan, Andy Stott, Inc...

https://www.youtube.com/watch?v=QiawPpT5aSY

Kategorija za sebe je Blixa Bargeld, koji će nastupiti poslednjeg dana u subotu 18. aprila i praktično zatvoriti festival. Imali smo sreću da u Beogradu više puta gledamo Nicka Cavea, promovisali smo koncert Micka Harveya u REX-u, Blixin novi dolazak se ne propušta.

Od konferencijskog programa preporuka je uvek Bill Drummond, KLF ikona, koji će trećeg dana festivala držati predavanje Twelve Steps To Twenty Twenty-Five u Domu omladine Beograda.

Od domaćih aduta moji favoriti su Jan Nemeček, HETEM, Thinker, Stevie Whisper, Lenhart Tapes

Po danima i lokacijama PD preporuke izgledaju ovako:

PONEDELJAK, 13.04 @ Dom omladine Beograda
Inc.

SREDA, 15.05 @ Dom omladine Beograda
Ben Frost; HETEM

andy stott..ČETVRTAK: 16.06 – RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT
@ Dom omladine Beograda: Emika
@ The Tube: Andy Stott; Jan Nemeček; Thinker

SUBOTA, 18.04 @ Dom omladine Beograda
Blixa Bargeld, Fennesz + Lillevan

 

Prethodne tri godine Resonate festival je bio rasprodat pre svog početka. Njegov broj posetilaca meri se hiljadama, a većinu čine strani državljani. Resonate 2015 svojim LIVE programom želi da animira lokalnu publiku, zbog čega nudi pojedinačne ulaznice i posebnu ponudu za goste iz regiona (pristupačnije cene do 10. aprila).

 

resonate logoU četvrtak, 9. aprila u klubu Monsun, Resonate pravi veliku žurku zagrevanja na kojoj napstupaju Kanda Kodža i Nebojša, Ilija Ludvig, Coyote i Iron.

 

Informacije o učesnicima, specijalne ponude i novosti Resonate festivala, možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na profilima društvenih mreža: Facebook // Twitter // Instagram // Flickr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *