ANA ĆURČIN / LADY JELENA / KIŠOBRAN/ 
Četvrtak 30. april
Satnica: 18h – Kišobran, 20h – Lady Jelena, 20.30h – Ana Ćurčin sa bendom
LETNJA SCENA DOMA KULTURE STUDENTSKI GRAD
ULAZ BESPLATAN

anajelenabaner
Ana Ćurčin sa bendom nastupa na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad u četvrtak, 30. aprila. Specijalna gošća Jelena Petošević – Lady Jelena. Pre samih svirki, za muziku će biti zadužen kolektiv Kišobran.

Ana Ćurčin je kantautorka iz Beograda i jedna od „najboljih prestavnika Amerikana scene“ na Balkanu. Muzički se uglavnom kreće u žanrovima indie – rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša, pravi autentičnu zvučnu sliku. Aktivno svira od decembra 2012. godine, a posle uspešnih koncerata u Srbiji, zemljama u okruženju i velikog solističkog koncerta u Domu omladine Beograda u novembru 2013, usledila je evropska turneja (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija) sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem. Ana je tokom 2014. godine imala nastup na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture, gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta Lovely Quinces. U januaru ove godine je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda u kojem je predstavila nove pesme i najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa i koji će pred slušaocima biti tokom proleća. Ovom prilikom predstavila je i novi bend koji, pored nje, čine Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i Blagoje Nedeljković/Goran Grubišić (bubanj).

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena je mlada kantautorka iz Beograda, koja se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane, jer je shvatila da rečima, glasom i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi i naljuti. Na njenom repertoaru se mogu čuti pesme iz crtanih filmova, neke obrade drugih muzičara, kao i njene nesvrstane pesme. Postala je zapažena figura na domaćoj sceni hitovima Nikola i Slatka mala. Na njeno stvaranje u početku je uticao Radiohead, a kasnije i Cat Power, Fiona Apple, Tallest Man on Earth, Morphine, Beirut, Bon Iver. Veliki deo života provela je u inostranstvu, što je takođe imalo dosta uticaja na njeno stvaranje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *