Makedonska grupa Bernays Propaganda održaće koncert u beogradskom klubu Elektropionir na početku njihove velike evropske turneje na kojoj promovišu četvrti studijski album “Politika”. Specijalni gost na koncertu je grupa Triko.

Ulaznice za koncert koji je zakazan za petak 15. april od 21h mogu da se kupe u pretprodaji u kafeu Šikarica i Zaokretu po ceni od 400 dinara.

✈✈ I ovaj koncert organizujemo u okviru obeležavanja 15 godina Pop Depresije, uz podršku Odličnog hrčka i Kišobrana ✈✈

Bernays Propaganda je pravo blago regionalne scene. Njihova mešavina new wave-post punk-indie plesnog zvuka u rasponu od Gang of Four i Fugazi, preko Minutemen do Gossip i LCD Soundsystem je podjednako glasna, moćna, seksi i angažovana, a u svetu spin doktora neko mora da vam kaže istinu – a to je najlakše uz buku i ples, zar ne?

TRIKO je četvoročlani sastav iz Beograda nastao 2013. godine, a čine ga Boris Milanović, Dragan Mihajlović, Marija Đorđević i Milan Bukejlović. U njihovoj muzici prepoznaju se brojni uticaji iz bogate arhive nezavisnog rokenrola: indie pop, post-rock, post-punk… Krajem 2014. godine objavili su EP na 10″ vinilu, a za par meseci će biti završen i prvi studijski album “Atina Bojadži” (https://trikoo.bandcamp.com/).

★★★★★★★★★★★

Spot za pesmu “Laži me, laži me” najavio je album “Politika” koji se zvanično pojavio 14. marta za slovenačku nezavisnu kuću  Moonlee Records i koji je dostupan za besplatno slušanje i preuzimanje (https://bernayspropaganda.bandcamp.com/album/politika). Bernays imaju tu čast da turneju počnu i sa još jednim, specijalnim izdanjem – 7” split singlu sa legendarnim basistom Mikeom Wattom (i njegovim bendom The Secondmen) u izdanju Asian Man Records. Album “Politika” će biti promovisan na velikoj evropskoj turneji, tokom koje će posetiti Švajcarsku, Italiju, Francusku, Nemačku, Španiju, Holandiju, Češku, Belgiju, Austriju i Balkan.

https://www.youtube.com/watch?v=VUF7qHvPtkc

Bernays Propaganda je osnovan 2007. godine i do sad je objavio četiri studijska albuma – “Happiness Machines” (2009), “My Personal Holiday” (2010), “Zabraneta planeta” (2013) i “Politika” (2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *