Retko imamo priliku da u Beogradu ugostimo neku grupu iz Severne Irske i sada je šansa da vidimo i čujemo jedan odličan bend iz Belfasta. Girls Names će u Elektropioniru nastupiti u utorak 4. oktobra. Specijalni gost na koncertu u utorak će biti HETEM.

Ulaznice za koncert Girls Names će koštati 800rsd do kraja pretprodaje, kao i na dan koncerta. Imaćemo specijalnu akciju za sve posetioce Kišobran žurka // Subota 1. oktobar, 23h //Dom omladine Beograda.
Girls Names su post-punk kvartet iz Belfasta koji je u samo sedam godina uzburkao tamošnju muzičku scenu. Mračni, teški, slojeviti i mistični, uticaje vuku iz šarolikog spiska izvođača u rasponu od Sonic Youtha i Mission Of Burma, preko Can, Neu, Joy Division/New Order do Briana Enoa i Davida Bowiea, uz prijateljski naklon savremenicima kao što su npr. Interpol ili Editors. U samom pisanju pesama kažu da im je Evropa najveća inspiracija. Bend su 2009. osnovali Cathal Cully i bubnjar Neil Brogan (kojeg je 2013. zamjenio Gib Cassidy), a već sledeće godine pridružila im se basistkinja Claire Miskimmin. Dolaskom gitariste Philipa Quinna zaokružena je trenutna postava.

Girls Names objavili su tri studijska albuma i par EP-eva, a od albuma posebno su zapaženi kod kritike i publike bili izvrsni “The New Life” (dobitnik nekoliko irskih glazbenih nagrada) i aktuelni “Arms Around a Vision” u sklopu čije turneje dolaze u Beograd i koji su i promovisali premijerno u našem regionu na festivalu Reflektor u Zagrebu 4. juna. U Beogradu će za razliku od Zagreba Girls Names svirati kompletan set, kao zvezde večeri. Oni to zaslužuju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *