Rebeli-Fb
Rebel Star će održati svoj poslednji koncert u subotu 1. oktobra od 21h u Elektropioniru.

Svaka dobra priča mora da ima dobar kraj. Nekad je to definitivan kraj, nekad samo rastanak na određeno vreme ili do sledeće sezone, do novih avantura… Rebel Star, “internacionalni rokenrol bend Milana Glavaškog”, ovakav kakav jeste danas i poslednjih godina, završava svoj put. Milan, Atila, Majk i Ešli, kao neki junaci iz pesme Bilija Brega skriveni na kompilaciji “Victim of Geography”, nisu više u stanju da svoj život stave na pauzu i tako stvore vreme da redovno sviraju, snimaju, probaju i napreduju i zato su odlučili da je vreme da se zaustavi taj muzički vestern koji žive već dugo. Iza sebe, u ovoj postavi, Rebel Star ima dva antologijska albuma, za mnoge možda i dva najbolja na “našem” jeziku u ovom milenijumu: “Rebel Star” (2012) i “Reka” (2015) su na idealan način zatvorili jedno poglavlje u životu benda, koji je sa “So” (2007) i “Kalifonijom” (2009) postao endorfinski izvor za sve zagubljene generacije koje i dalje na koncertima pevaju, plaču i smeju se.

Poslednji čin, rebelstarovski “The Last Waltz”, održaće se u subotu 1. oktobra u Elektropioniru. Milan i momci odsviraće sve što znaju tog dana i pokloniti nam iluziju da je rokenrol sposoban da izleči i inspiriše.

Karte za koncert Rebel Star u pretprodaji su od 12. septembra po ceni od 500 dinara, prodajna mesta su Šikarica i Zaokret.

Tužan sam, neću da krijem. Imao sam tu čast da poslednjih godina budem deo porodice Rebela, tog asimetričnog hipi kolektiva i nemam baš puno oslonaca u životu na koje uvek mogu da računam da će da me obnove i izmeste iz haosa. Ne razmišljam o tome šta i kako dalje, staviću “Reku” da se zavrti na gramofonu i čekati koncert. I nadati se kraju pauze, novoj sezoni, spinoff-u, makar i reprizi. Jer nikadjekraj. /Ivan, Pop Depresija/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *