Koncertno veče: STRAY DOGG I ANA ĆURČIN
Petak 21. oktobar 2016, 20.00, Scena Velike dvorane Sava Centra

Junaci “Nove osećajnosti” Stray Dogg i Ana Ćurčin sa bendom ove jeseni zajedno sa svojom publikom na najvećoj beogradskoj koncertnoj bini. Datum je 21. oktobar, ulaz je od 20.00, koncert počinje u 20.30.

Ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 800 dinara u prodaji u kafeu Zaokret (Cetinjska 15). Karte za koncert su u prodaji na blagajni Sava centra po ceni od 1000 dinara.

Stray Dogg i Ana Ćurčin su izuzetni predstavnici jedne dugovečne tradicije u popularnoj muzici, koja se donedavno tek u obrisima nazirala u našoj sredini – introspektivni rok (ili pop, ako hoćete) baziran na anglosaksonskoj folkerskoj muzičkoj tradiciji.

21. oktobra u Sava centru je prilika za jedno nesvakidašnje kopanje po duši, pogled u sebe i svoje strepnje, strasti, snove. Spremite se da slušajući muziku Ane Ćurčin i Stray Dogga iskočite iz stolice plešući, ili iz svoje kože jureći, ulicama i poljima, da nekome kažete ‘trebaš mi’, da zagrlite svoju baku ili sestru, da promenite posao ili kupite kartu do mesta iz mašte. Jer oni su majstori tihih (r)evolucija, zapitanosti i samopopravke od koje toliki beže, a ona je tako neizbežna. U svetu kojim vladaju buka, brzina i nasilje – njihovo polako ima novo značenje i težinu.

Stray Dogg su za samo pet godina postojanja i tri studijska albuma, prešli uzbudljiv put od svedenih, zavodljivih pop vinjeta do raskošno aranžiranih rok svita, ne prestajući da jure izazove. I pored uvek prisutnih stubova – Nika Drejka, Nila Janga ili Džefa Baklija, uvek postoji neka nepoznata u jednačini koju Dukat i članovi benda nestrpljivo rešavaju, ostajući neuhvatljivi i svoji. Jedan od najautentičnijih galasova na regionalnoj sceni, među mnogim postignućima sa svojim bendom nedavno je osvojio prestižni zagrebački Lisinski, a uskoro ćete moći da ga čujete kako je sa cenjenim profesorom Aleksadrom Šandorovim udahnuo novi život legendarnoj pesmi Vlade Divljana Nebeska tema, snimljenoj specijalno za istoimeni dokumentarac u režiji Mladena Matičevića.

Ana Ćurčin je pažljivo pripremala svoj debi album, otkrivajući usput šta za nju znači pripadanje, nasleđe i sporazumevanje sa svetom oko sebe. Anine intimne skice, prefinjeno su obojili i skrojili iskusni studijski muzičari na čelu sa Goranom Antovićem, stvorivši tako istinski dokaz da su i Džoni Mičel i Jadranka Stojaković podjednako, nesvesno upisane u njenim slovenskim i američkim muzičkim genima.

Pred vama će biti dva različita pristupa muzici koja maestralno stižu do istog cilja. Jedan intuitivan i spontan, koji predvodi melanholični sportski duh (Dušan Strajnić), a drugi promišljen i zahtevan, kojim diriguje vladarka svih nedoumica (Ana Ćurčin). Njihova veza je iskonska – bazirana na solidarnosti, prijateljstvu i uvažavanju različitosti. Oni su na istom zadatku, saborci, partneri u zločinu. Njihova hemija na bini je ta mitska sloga za kojom svi čeznemo.

Posle desetine zajedničkih nastupa u zemlji i inostranstvu, sada, jedna od najprestižnijih koncertnih sala u gradu, otvara scenu svoje velike dvorane za ove prefinjene trubadure, u punom bendovskom sastavu, ali i za njihovu publiku, koja će te večeri sa svojim junacima disati kao jedan.

Ove jeseni imaćemo priliku da čujemo i vidimo na delu Novu osećajnost. Hrabru introspekciju. Nežnu bitku za sebe.

Poznati britanski pisac Nik Hornbi kaže da, od svih umetnosti, muzika poznaje najkraći put do srca. Dođite 21. oktobra u Sava centar da se uverite.

Karte su dostupne na sledećim mestima:
Zaokret, Cetinjska 15
Sava Centar, Blagajna 011/220-6060 http://www.savacentar.net/
Za kupovinu 30 i više karata Sava centar odobrava popust od 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *