Dragi prijatelji, imamo tu čast da vam predstavimo drugi studijski album za Jovanovića, “Gradovi, heroji i naknadna pamet“. Tri godine od debija “Jovanović” pred vama je nova kolekcija pesama, njih 11, koje u 55 minuta beleže male životne epizode, one situacije kada smo srećno-tužni, euforični i ravnodušni, kada se radujemo putovanjima, ali i čeznemo za povratkom kući. Ovo je album o odrastanju i prihvatanju obaveza, ali i slobodi da se radi nešto što vas ispunjava i čini posebnim.

Album “Gradovi, heroji i naknadna pamet” je zajedničko izdanje Jovanovića i Pop Depresije, od danas je dostupan za besplatno preuzimanje na bandcamp stranicama: https://jovanovic.bandcamp.com i https://popdepression.bandcamp.com, a u drugoj polovini novembra i na svim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Spotify, Apple Music, Google Play, Tidal…).

Muzički, Jovanović svira folk i bluz, ali svoje muzičke kolaže sklapa onako kako oseća da je najbolje, a tu muzički žanrovi nemaju nikakav značaj. Ovo bi mogao da bude i neki neobičan pop-rock album, ali i vranjkovićevska liturgija, a ako čujete i niljangovske gitare, džodžeksonovsku zapitanost ili Pearl Jam katarzu, smatramo da smo uspeli u tome šta smo zamislili.

Albumu su prethodila tri singla – Anti, Lisabon i (Brazil i) Ja, a budite spremni za još neko audio-
video iznenađenje. Ako još niste videli spot koji su KUD Sestre napravile za “(Brazil i) Ja”, ovde je:

Na “Gradovima, herojima i naknadnoj pameti” je deset pesama za koje je Jovanović napisao muziku i stihove, a jedanaesta je genijalni “Odisej” Branka Miljkovića – za koju je Jovanović osmislio muzičku podlogu. Na aranžmanima za pesme su pored Jovanovića učestvovali Wentovci Dušan Filimonović i Stefan Pejatović, kao i Dragan Knežević, Nevena Juruković, Petar Živić, Aleksandar Dervišević, Miloš Delić i Konstantin Acevski. Album je sniman u studiju “Destilerija” – snimatelj, producent, miks, dizajn zvuka i mentor je bio Petar Rudić.

Za koncertnu promociju albuma Jovanović je okupio bend i ako ga želite u svom klubu, ne oklevajte nego ga pozovite – https://www.facebook.com/jovanovicislicno


Artwork: Jovanović

Jovanović – “Gradovi, heroji i naknadna pamet” (2017, Jovanović/Pop Depresija)

1. (Brazil i) ja 05:29
2. Anti 05:12
3. Preko ramena 04:53
4. Lisabon 04:44
5. Oaza 2 06:49
6. Sava 04:21
7. Nada 03:35
8. Odisej 05:13
9. Budni 04:43
10. Raskorak 04:12
11. Trinaesti dan 05:49

__
Muzika, tekstovi – Milan Jovanović
Aranžmani – Jovanović
osim teksta pesme Odisej* (Branko Miljković)

Svirali:
Milan Jovanović (vokal, prateći vokali, gitare, usna harmonika i ostalo)
Stefan Pejatović (bubanj – Sava, Nada, Ja, Trinaesti dan)
Dušan Filimonović (bas gitara, orgulje)
Nevena Juruković (prateći vokali)

i gosti:
Konstantin Acevski (gitara – Trinaesti dan)
Aleksandar Dervišević (bas gitara – Odisej, Raskorak)
Jamal Al Kiswani (flauta – Raskorak)
Miloš Delić (bubanj – Odisej)
Dragan Knežević (gitara – Anti)
Petar Živić (perkusije – Anti)
Ivana Savić Jovanović (prateći vokali – Preko ramena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *