Genijalna subotička grupa Ana Never opet je aktivna i u Beograd dolazi u petak 12. januara! Koncert će se održati u Elektropioniru, a ulaznice mogu da se kupe u Zaokretu po promo ceni od 400rsd.

Specijalni gost na koncertu biće Boris Milanović aka PALMS VOICE. Gitarista i vokal Trikoa, od ranije poznat i kao Optimus Prime, ove godine završio je muzičke skice nastale još 2007. godine i tu mešavinu pop muzike i elektronike, eklektike i euforije, terapije i kreativnog transa ili kako Boris sam kaže “saundtreka za spaljivanje svih mostova i potpunu izolaciju” uobličio je u četrnaest pesama koje će uskoro objaviti pod imenom Palms Voice. Dvanaestog januara će biti premijerno izvođenje ovih pesama uživo.

Ivan/Pop Depresija za Anu Never kaže da su “naš najbolji bend godinama unazad”. I nije jedini koji tako misli. Ana Never postoji i svira 15 godina, a njihova vizija “kosmičke (instrumentalne) muzike” omogućila im je da američki izdavač Fluttery Records objavi četiri albuma i jedan EP. Poslednji studijski album, “Long Turning”, objavili su u maju 2016. godine i autentično je remek-delo. Svirala je Ana Never svuda gde su ih zvali ili gde su se sami pozvali u zemlji i regionu, a delili su binu sa bendovima kao što su God Is An Astronaut, Kayo Dot, Jeniferever, Dale Cooper Quartet & Dictaphones, Damo Suzuki, port-royal, Pozvakowski, Rosa Parks, Virvel, Consecration, Presing, Ana Ćurčin, Tena Novak, Žen…

Neko će za Anu Never reći da je post-rock, a drugi će u njima čuti Danila Kiša, Sun Ra, Čarlsa Bukovskog, Black Sabbath, Godspeed You! Black Emperor, neki da je starija sestra Wooden Ambulance… ma štagod da pomislite nećete pogrešiti. U slatkom mirisu buke i nežnim neizgovorenim stihovima mnogo toga može da vam se otkrije odjednom ili bar da vas totalno dezorijentiše.

Ako još ima nekih dilema, samo ćemo vam reći da Ana Never uz bas i bubanj opet ima tri gitare! Bend čine Srđan Terzin, Dejan Topić, Goran Grubišić, Boris Čegar i Vladimir Koledin.

https://www.facebook.com/ananeverband/
https://ananever.bandcamp.com/
https://flutteryrecords.com/ananever
https://palmsvoice.tumblr.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *