Artwork: Kristina Ivanović

Niška grupa Bohemija predstavlja drugi studijski album, “Nasmeši se i reši se?“, koji kao zajedničko izdanje objavljuju Pop Depresija i Kišobran. Album je dostupan za “plati koliko želiš” izdanje na bandcampu, ali i na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple Music…), kao i na Youtube-u.

Limitirano izdanje albuma na CD-u svoju premijeru imaće na koncertu u Kulturnom centru Grad 11. aprila.

Dve godine od izlaska debija “Sve naopako” Bohemija predstavlja novih deset pesama, poziva na ljubav, smejanje, eskapizam i donošenje odluka. Uz dva singla koja su prethodila albumu, “Istine” i “Prolazi vreme”, tu je i magični ep “O ljubavi”, zapitana “Pomozi si sebi”, inspirativna “Kako ja tako ti” i još nekoliko pesama koje zovu da ih otkrijete.

Album je sniman u studiju “Šamarčina” u Vrbasu sa Robertom Telčerom, a uz Janka Džambasa kao autori pesama pojavljuju se Dina Abu Mayyaleh i Dimitrije Mandić, a kompletan bend uradio je aranžmane za pesme. Produkcija, miks i mastering – Džambas i Telčer. Dizajn omota delo je je Kristine Ivanović.

Ta veza Vrbasa i Niša, uz bitne posete i posvete Beogradu, Bečeju, Zagrebu, moru, Memfisu, Lorel kanjonu, Njujorku… čini da album “Nasmeši se i reši se?” sija nekim posebnim svetlom i da u isto vreme nastavlja tradiciju Big Star ili Eve Braun, da istražuje harmonije i melodiju po “instrukcijama” Brajana Vilsona i njegovih The Beach Boys, da se upušta u eksperimente kao This Mortal Coil ili My Morning Jacket ili da stvara svoj poetski svet kao Drago Mlinarec ili Veliki prezir. Ili da uprostimo, Bohemija “samo” želi da pravi čistu, jednostavnu i divnu pop muziku kao Teenage Fanclub.

Bohemija su:
Janko Džambas – vokal, gitara
Dina Abu Mayyaleh – Dida – vokal, synth, perkusije
Dimitrije Mandić – vokal, violina
Miloš Pavlović – vokal, gitara
Mihajlo Ivanović – Mikser – bas
Milan Stoiljković – Miggie – bubanj

Promocija albuma održaće se u KC Grad u četvrtak 11. aprila u 21h na zajedničkom koncertu sa grupom Benjd.

Korisni linkovi:
–>> Bohemija Press kit
–>> https://www.facebook.com/Bohemija/
–>> https://popdepression.bandcamp.com/album/bohemija-nasme-i-se-i-re-i-se
–>> https://www.youtube.com/watch?v=1SoLfe_qAPs&list=PLdnEL7NjqawCR8uHV5-rdGwZjaBWEpFnH
–>> https://www.deezer.com/us/album/90694232
–>> https://open.spotify.com/album/70Ge4cjm6m6zs74apglIZS?si=Gyg37s8GQoiJW1FUZqJOrw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *