Artwork: Bratislav Milenković

Pozivamo vas da učestvujete na konkursu KLAVIRSKO NEBO #2
“Nova klavirska muzika kompozitora iz Srbije”

 Na Međunarodni dan klavira 29. marta raspisujemo konkurs KLAVIRSKO NEBO #2. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali prošli put i pozivamo kompozitore za klavir da predstave svoju novu muziku i osećanja. Prošli konkurs završio se objavljivanjem kompilacije sa 17 izabranih kompozicija i koncertom u Czk Vlada Divljan i nešto slično planiramo za finale i KN#2. Rok za prijem vaših radova je 31. jul 2019.
 

Pogledajte propozicije konkursa koje su minimalno promenjene u odnosu na prvi put.

 

  • Ko može da učestvuje?
Svi koji su rođeni ili žive i rade u Srbiji, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja.
  • Šta se očekuje od vas?
 Da snimite i pošaljete svoju klavirsku kompoziciji. U obzir dolaze samo kompozicije koje nisu zvanično objavljene – bez obzira da li je to na nosaču zvuka ili digitalno – i koje su nastale u poslednjih par godina, a da ste ih vi napisali ili bili koautor. Klavir mora da bude u centru pažnje, ali dozvoljena su i druga aranžerska rešenja: s drugim instrumentima, šumovima, ambijentom… Prednost će imati odsvirane kompozicije, midi je takođe prihvatljiv ali je u drugom planu. Dužina kompozicija je ograničena na šest minuta uz moguće korekcije u slučaju potrebe. Šaljete WAV ili AIFF, a uz kompoziciju priložite i kratku biografiju. Adresa na koju šaljete je popdepresija@gmail.com, a fajlove podignite na neki od servera (wetransfer.com, npr).
  • Kakav je plan?
 Do 31. jula 2019. godine primamo vaše radove. Posle tog roka napravićemo izbor kompozicija i njih objaviti na nekom od nosača zvuka (CD, vinil) i organizovati promociju.
  • Koji su rokovi?
 Kraj juna – 31.07.2019. godine označava kraj našeg konkursa i prijema radova.
  • Ko vas poziva?
 Pop Depresija u saradnji sa Kišobranom i uz podršku LP Dua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *