Pozivamo vas na promociju albuma “Opšta teorija besmisla” beogradske grupe Gladni naučnici. Koncertna premijera vinila održaće se u petak 31. januara u Elektropioniru od 21h, a ulaz je besplatan.

Posle par singlova i spotova, Gladni naučnici imaju čast da vam predstave svoje prvo dugosvirajuće izdanje “Opšta teorija besmisla” koje će prvo od 25. januara biti dostupno na svim striming platformama i na bandcampu, a od 31. januara i na ploči. Vinil su zajedničkim snagama objavili Gladni naučnici, Kišobran i Pop Depresija.

Gladni Naučnici su pop-rock grupa iz Beograda, koju su 2013. god. osnovali trojica kolega iz Instituta „Vinča“. Trenutno su u bendu: Vladimir Đoković (vokal), Vladimir Perović (gitara), Jovan Blanuša (gitara), Stevan Jovičić (bubnjevi) i Vladimir Pavlišin (bas).

Nešto što je počelo kao čist eskapizam prijatelja iz Instituta “Vinča” vremenom se pretvorilo u pogonsko gorivo ili misiju koja postaje bitna baš kao i ona koju je imao Kevin Kostner u “Polju snova”.

Autor svih pesama na albumu je Vladimir Đoković, aranžmani su zajedničko delo Naučnika, a producent je bio Ivan Petrović (Studio Petrović BIGZ). Na devet pesama koje čine “Opštu teoriju besmisla” možete da čujete posvete bitnim pesmama iz muzičke istorije, ali i kako su pank, bluz i ska uticali na formiranje Gladnih naučnika. Od ranije ste imali priliku da čujete singlove “Crni kvadrat”, “Divlja priroda”, “Rascepljeno ja”, “Suočen” i “Samo jubav”, a pred vama će prvi put biti i “Klizimo”, “Elan Vital”, “Panika” i “Cunami tuge”.


Gladni Naučnici – Opšta teorija besmisla (2020)

1. Rascepljeno ja 04:01
2. Klizimo 04:02
3. Suočen 03:17
4. Élan vital 02:56
5. Samo ljubav 03:12
6. Crni kvadrat 03:36
7. Divlja priroda 03:28
8. Panika 04:29
9. Cunami tuge 03:09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *