Hvala svima koji su bili na koncertu, nadamo se da ste se lepo proveli 🙂 Naša ljubav i zahvalnost ide Rebel Star i Čaku Profetu i njegovom velikom bendu. Vredelo je čekati ♥

Autentična rokenrol legenda Čak Profet (Chuck Prophet) sa svojim pratećim bendom The Mission Express nastupiće u okviru mini srpske turneje u Novom Sadu i Beogradu 16. i 17. aprila.

Dizajn fantastičnog postera za koncert Chucka Propheta delo je Tamare Pešić. Više o njenom radu saznajte na Behance stranici.

‘Sledeći put dolazim sa bendom!’ obećao nam je Čak Profet posle fenomenalnog solo koncerta u Velikoj sali Doma omladine, februara 2009. Četiri godine kasnije, legendarni kantautor, vrsni gitarista i harizmatični zabavljač vraća se na ‘mesto zločina’ – i to 17. aprila, a dan ranije posetiće i Novi Sad.

Između dva dolaska u Srbiju, objavio je dva izuzetna albuma: 2009. Let Freedom Ring!, kako je sam rekao – politički album za apolitične ljude, razočarani pogled na srušeni američki san i to iz haotičnog Meksiko Sitija, koji je sa svojih 2000m nadmorske visine dao idealnu distancu da se stvari sagledaju iz druge perspektive. Posle nezaboravne meksičke avanture, usledio je povratak kući i pravo ljubavno pismo mestu koje najviše voli. Aktuelni, dvanesti solo album Temple Beautiful, nazvan po već dugo zatvorenom kultnom klubu u San Francisku gde je gledao neke od svojih prvih koncerata (Black Flag, Dead Kennedys), predstavlja pravu odu gradu u kom sa manjim prekidima živi od najranije mladosti. Čak je i ime njegovog aktuelnog pratećeg benda The Mission Express, inspirisano ‘gradom magle’ – to je, inače, naziv autobuske linije koja prolazi kroz njegovo naselje.

Sa nepunih 50 godina, Čak Profet je proživeo nekoliko vratolomnih rokenrol života, ali svako će vam reći da poslednjih desetak u njegovoj karijeri predstavljaju kreativni i ‘ljudski’ vrhunac. Čovek kog je rokenrol uzeo pod svoje sa 18 godina, nemalo puta je išao ‘do pakla i nazad’, ali se, na našu sreću, svaki put vraćao snažniji i bolji, iskusniji i mudriji.

Da nije muzičar, bio bi, bez problema, urnebesni stand-up komičar ili najzabavniji profesor ‘škole roka’. Čak Profet je jedan od onih likova koji, ne samo svojom muzikom, već i besprekornim usmenim predanjem čuva rokenrol mit živim – priče i anegdote koje taj zna, ne pišu ni u jednoj knjizi, ni u jednom dokmentarcu. Njegova lična fascinacija grupom The Clashnaterala ga je da čak osnuje ad-hoc tribjut bend Spanish Bombs, sa kojim izvodi kompletan album ‘London Calling‘.

Spisak ljudi sa kojima je sarađivao je ogroman – preko dugogodišnjih prijateljstava sa velikanima Džimom Dikinsonom, Denom Penom i Alehandrom Eskovedom, preko drugarskih ‘uskakanja’ kod Ejmi Men, Vorena Zivona, Lusinde Vilijams, Džonatana Ričmena, Kelija Stolca, do doživotne odanosti liku i delu Aleksa Čiltona. Njegov prepoznatljivi stil (i to naročito ritmično-lirsko sviranje Telekastera) posut je zlatnom prašinom velikih prethodnika Toma Petija, Brusa Springstina, Džima Morisona, Nila Janga, i naravno, Boba Dilana. On suvereno vlada rok, pop, soul i kantri senzibilitetom – kao pravi mlađi brat Kita Ričardsa, Vejlona Dženingsa ili Pola Vesterberga.

Njegove pesme su sve češće na repertoaru poznatih tv serija i filmova (True Blood, Californication, Sons of Anarchy, L Word, P.S. I Love You), a njegovi producentski radovi su sve zapaženiji (poput uvodne špice serije True Blood, pesme Džejsa Evereta ‘Bad Things’).

Na 31 datumu evropske turneje koja počinje u aprilu, prateći bend Čaka Prefeta – Mission Express čine njegova podjednako harizmatična i talentovana supruga Stefani Finč (klavijature, glas), Džejms De Prato (gitara), Kevin Vajt (bas) i Visente Rodrigez (bubanj).

Gosti-domaćini beogradskog koncerta biće ‘svetska, a naša’ rok atrakcija Milana Glavaškog, Rebel Star, dok je predgrupa za nastup u Novom Sadu grupa Ragman.

Vidimo se 16. aprila u novosadskom klubu Quarter i 17. aprila u Velikoj sali Doma omladine na nezaboravnoj rokenrol fešti bučnih gitara, horskog pevanja, malih radosti i velikih snova!

Ulaznice za beogradski koncert u pretprodaji su po ceni od 1200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Karte za koncert u Novom Sadu u pretprodaji su po ceni od 800 dinara (1000 na dan koncerta) preko Gigstix prodajne mreže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *