Emma & Jimmy predstavljaju hipnotični novi singl “Nazad”


Posle elegično-distorziranog debija “Šta su leta” tandem Emma & Jimmy predstavlja drugi hit singl i video u režiji Bojane Janjić za pesmu “Nazad”. Novi singl dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i za “plati koliko želiš” na bandcampu benda i na YouTube kanalu Pop Depresije.

“Nazad” je pop-rok muzika u svojoj čistoj formi, nadahnuta, osećajna i angažovana. “Nazad” je i pogled u samog sebe, traženje odgovora i hrabrost da se suoči sa problemima. Vapaj “Nikad više da se vratim / Neću nikad više da se vratim” opšte je mesto života ovde za razne generacije, ali kroz muzički dijalog Eme i Džimija preko sintova, gitara, ritam sekcije i raznih drugih čuda, čini se kao da slušate razgovor koji smo često bili dužno sebi samima, ali se nikada nije desio. Specijalni gost na pesmi je Sergej Sokolov, koji je svirao gitaru a potpisan je i kao koautor aranžmana.

Emma & Jimmy | Foto: Bojana Janjić

“Može se reći da pesma govori o pokušaju prevazilaženja nerazjašnjenih stvari iz prošlosti, koje nas uglavnom prave nesigurnim i sa kojima se teško suočavamo. A nekako podsvesno znamo da su tu sa nama. Sa druge strane, taj momenat suočavanja je kao neki vid pobede samog sebe, trijumf nad prošlošću i hrabri korak napred u nepoznato,” kažu Ema i Džimi.

Kao i u slučaju prvog singla, video za “Nazad” delo je Bojane Janjić, koja je snimala, montirala i režirala ovu noir potragu za smislom, uz pomoć harizmatičnog Đorđa Ranđelovića, koji je jedini akter spota uz brojne beogradske destinacije.

Emma & Jimmy su Emilija Đorđević (KOIKOI) i Nikola Mijušković (Turisti), a njihov muzički “projekat” spontano je nastao tokom leta 2020. godine. Uskoro očekujte novi singl!

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply