Niški psihodelični tandem Samalas pojačan uglednim gostima i u saradnji sa Down There Studiom predstavlja svoj prvi live session koji možete da pogledate na YouTube kanalu DTS, ali i preuzmete na Bandcampu Pop Depresije.

Samalas se na “Down There Sessions” predstavlja kao moćan, nadahnut i euforičan bend, koji maksimalno koristi specifičnosti i senzibilitet svih svojih članova u istraživanju zvuka i kombinaciji žanrova, uz energetsku eksploziju i redefinisanje kraut-jazza, psihodeličnog roka i bluza. Odsviran je kompetan debitantski EP na koji je dodato godinu dana pandemijskog života, razne lične drame, akumuliran bes i nepristajanje na činjenicu da je muzika gurnuta na marginu.

Samalas se široj javnosti predstavio debitantskim EP izdanjem “MCCLVII” u junu 2020. godine. Svoj prvi i jedini bendovski koncert do sada održali su na decembarskom Hali Gali okupljanju u Dragstoru, a aktuelni singl “Babad Lombok” objavili su krajem aprila ove godine. Dok nestrpljivo čekamo obećanu ploču na kojoj će se naći sve objavljene pesme do sada i još jedna potpuno nova (i spektakularna!) kompozicija, Samalas predstavlja ovu audio-vizuelnu čaroliju u kojoj su pored kreativnog tandema benda – Vuk Sanovski (gitare, sintovi) i Ci Chea (bubanj, perkusije) – učestvovali i saksofonista Ivan Simić, Janko Džamabas na basu, Miloš Pavlović električna gitara i Uroš Milkić na tereminu. Ceo sešion je snimljen u prostorijama novobeogradskog Down There Studija, audio snimatelj bio je Milkić koji je uradio miks i master, kamermani uz njega bili su i Jelena Petković, Nemanja Đorđević i Nikola Stojanović, dok su se post produkcijom bavili Milkić i Andrej Mladenović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *