Veliki prezir vas poziva na svoj veliki beogradski koncert u petak 15. marta u 21h u Domu omladine Beograda.

ODLIČAN HRČAK I POP DEPRESIJA PREDSTAVLJAJU
VELIKI PREZIR U DOMU OMLADINE BEOGRADA
DJ podrška: Kišobran

Kada neka grupa postoji skoro dve decenije, lako je reći da više nema šta novo da ponudi i čime da iznenadi. Ali čak i površnim slušaocima je jasno da su Veliki prezir i Vladimir Kolarić Kole  kao autor pesama i lider benda, specijalna pojava na srpskoj muzičkoj sceni.

Uvek spremni na promene i izazove, konstantno napredujući svirački, oni su svojim pesmama definisali celu jednu epohu. Ta epoha imala je svoje padove i poneki uspon, ali ako se pokuša da se rekonstruiše kako je izgledao naš život u poslednje dve decenije kroz pesme Velikog prezira, čini se kao da to vreme ipak nije zauvek izgubljeno.

Od debi albuma i generacijskih himni ,,Samo tebe znam”, ,,Dobro je” ili ,,Reke teku brodovima”, preko antologijskih ,,Brazdi” – verovatno jednog od najboljih albuma na srpskom jeziku u poslednje dve decenije – i pesama ,,Danima”, ,,Moram da znam, ,,Neobična sumnja”, ,,Sutra” ili ,,Hej”, do albuma ,,Ruka bez povratka” i ,,Nikadjekraj” sa svojim spomenicima jednom vremenu i dragim i manje dragim ljudima oko nas oličenim u hitovima ,,Konj”, ,,Suncokreti” ili ,,Zakopavam” i ,,Nema hrabrosti”, Veliki prezir se menjao, padao i dizao, širio svoju inspiraciju, hrabrio sebe i brojne fanove koji su svoj život prilagođavali koncertima koje su željno očekivali.

Veliki prezir je samo tokom poslednjih par meseci svirao u Varšavi, Nišu, Rumi, Vrbasu i Novom Sadu, a koncertni planovi do kraja leta obećavaju još puno uzbudljivih novih destinacija.

Evo šta pred koncert u Beogradu kaže Vladimir Kolarić Kole:

Foto: Anđela Grozdanić

,,Želim da svi znate da ćemo sve da damo. I dušu i srce i sve! Kao da nam je ovo poslednji put! Koncerti u Beogradu uvek su pod visokim emotivnim naponom i ne sumnjam da će i ovaj biti takav. Biće i izvesnih iznenađenja u vidu gostiju koji će nam se pridružiti na bini. Jedva čekam!
Jedan od ,,najvećih” fanova benda rekla je da kvalitet njenog života zavisi od toga koliko puta tokom godine gleda i služa uživo Veliki prezir i za nju nema dileme – svaka godina sa bar tri odgledana koncerta Velikog prezira za nju nije propala.

U petak 15. marta imaćemo priliku da napravimo prvi ,,brejk” ove godine i da u beogradskom Domu omladine vidimo bend u naponu snage, neverovatno motivisan i fantastično usviran.

Posle četiri studijska albuma na CD-u, krajem decembra prošle godine Veliki prezir objavio je i prvo vinilno izdanje – EP ,,Svetlost i dim”. Moći ćemo da čujemo kako zvuče i te četiri nove pesme, kao i stari hitovi, ali i neki zaboravljeni klasici i da zajedno sanjamo neka bolja vremena.

Svi ste pozvani!

Podrška pre i posle koncerta – Kišobran DJ tim.

Ulaznice za koncert Velikog prezira mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 500 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30). Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 700 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *