Čini mi se da idem u krug

Gledamo kroz prozor
Ne vidimo kud

Furiozni beogradski kvartet Sitzpinker posle hita “Sudan” predstavlja novi video singl “Mustang“. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda, a spot koji su zamislili Jana Anđić i Gvozden Ilić u finalni oblik – “Tron na steroidima sreće Poroke Majamija” – pretvorio je Izvanredni Bob. Izdavač je Pop Depresija/Kišobran kolektiv.

Sitzpinker opet ima hit i iako se sada ne “oseća miris Istoka“, ima tu drugih zanimljivih ukusa u ovoj “povratak u budućnost” vožnji: Pavle vozi gruv i tera taj magični bas da reži, Danilo i Andrej daju ritam i unose kerozinske elemente u krimić, dok Dunja radi to što i inače Dunja radi – žedne ljude preko vode prevozi – suptilno i neodoljivo, a kako drugačije?

I ovaj singl nastao je u Down There Studiju na Novom Beogradu, a Andrej Mladenović bio je producent i snimatelj – kompletan bend je autor pesme. “Mustang” je s jedne strane klasični pank-rok hit, a s druge otvorena seksualna igra koja zove i mami. Odlučite sami – vožnja ili seks!

Sitzpinker nastavlja po planu rada i najavljuje svoj novi singl za kraj zime/početak proleća, a posle predugačke pauze (uskoro) i prve koncerte za 2022.


Sitzpinker – Mustang (2021. Pop Depresija/Kišobran)

Muzika: Pavle Trifunović, Danilo Ilić, Dunja Mijačić, Andrej Mladenović
Aranžman: Pavle Trifunović, Danilo Ilić, Dunja Mijačić, Andrej Mladenović, Milan Bjelica
Tekst: Pavle Trifunović, Danilo Ilić, Dunja Mijačić

Bubnjevi: Danilo Ilić
Bass: Pavle Trifunović
Perkusije: Andrej Mladenović
Programing: Andrej Mladenović
Sintisajzeri: Dunja Mijačić, Danilo Ilić
Vokali: Dunja Mijačić

Producent: Andrej Mladenović
Snimatelj, miks, master: Andrej Mladenović | Down There Studio


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *