Foto: Srećko Pantović

Neuništiva ariljska grupa Baobab predstavlja novu pesmu “Putnici”, koja je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu i YT kanalu grupe. Pesma je snimljena na prošlogodišnjim sešnima, ali na isti način kao što heroji ove pesme putuju iz daleka i idu (još) dalje, tako je i put ove pesme do publike trajao mesecima.

Da pesma ne izbledi pomogao je Vasilije Đukić iz benda Fade Out koji je uradio lyric video, a da muzika ima psihoterapeutsko dejstvo zaslužna je mlada psihološkinja Đurđa Petrović. Taraba koja dominira videom nalazi se na plaži Žuta stena u Arilju, autor fotografije je Srećko Pantović.

Ista ekipa koja je snimala prethodni singl “Brooklyn-Arilje”, zaslužna je i za “Putnike”: Mišo Petrović gitare i glas, Nemanja Tomićević bubnjevi, Valentin Vasić bas gitara i Miloš Miladinović gitare – sve je nastalo u produkciji Aleksandra Jovanovića u studiju OFF u Sevojnu.

Baobab se kroz godine svog stvarnog ili imaginarnog trajanja dosta menjao, a taj proces traje i sada.

“Kada god uspemo da dođemo od jednostavne pop melodije ili da gitarsku buku spustimo na nešto što se može lagano odzviždati, znam da smo na svom. To je nešto na čemu se osećamo najbolje,” definiše Baobab pevač, gitarista i autor svih pesama Mišo Petrović.

Baobab postoji više od dvadeset godina, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine. Uz brojne promene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab predvođen Mišom Petrovićem poslednjih godina objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane sa muzičkim nasleđem Boba Dilana, Nila Janga, The Band, Wilco…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *