Fluidni beogadski sastav Ej Marks predstavlja debitantski singl “Balada o slonovima” koji je dostupan na YouTube-u i bandcampu Pop Depresije, a od sledeće nedelje i na svim digitalnim platformama.

Zašto fluidni sastav? Ovu grupu čine pre svega dragi ljudi, muzičari koji priskaču u pomoć pošto ih nešto u inicijalnoj ideji pesme povuče… Začudnost zvuka “Balade o slonovima” odslikava upravo tu raznovrsnost: šapati Milice Mitić i gitariste Nebojše Marića prepliću se sa ritam sekcijom koju čine džez bubnjar Miloš Milosavljević i basista (učitelj i član sastava Kralj Čačka) Miladin Stojković (ovde izrazito prog i hiphotitčki raspoloženi!). Producent, prijatelj i punopravni član ej marksa je Ivan Petrović.

O nastanku pesme, autor i gitarista benda Nebojša Marić kaže: „To je presretnuta poruka koju sam primio jedne noći na nepoznatom jeziku, putem telepatije. Tekst je zapravo moj pokušaj prevoda te poruke, a pošto sam se uplašio da nisam dobro to uradio, u drugom delu pesme sam pokušao da približim osećanje, odnosno da ispišem tu poruku pomoću zvuka gitare.“

Dobro (i dugo) čuvana tajna beogradske gitarske scene, bend Ej Marks, posle prve pesme najavljuje i debi album prikladnog naziva “Ej Marks u luci čudesne zgode”, koji će objaviti do kraja godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *