Pinđur – regionalno premotavanje mikstejp #01 [13-04-23]
Tri nedelje od poslednjeg izdanja Pinđura u prvoj sezoni emitovanja (#12), evo ga mikstejp #01! Iideja mi je da na svakih mesec dana napravim neki presek novih/novijih pesama koje su mi bile najzanimljivije, iz bilo kog razloga.

Damirov album za Smithsonian Folkways se željno očekuje, baš kao i debi za Lanu Kostić Lakiko (pod patronatom Krisa Ekmana). Ovaj balkanski blok kompletiraju Tamara Obrovac Quartet, Iztok Koren, Marta Kolega i Dunja Bahtijarević. Dimitrin novi singl je hit, Magnetik nastavlja da vibrira, jedna pesma s aktuelnih albuma Ive Lorens i Bojane V. Novu pesmu i to sa kompletnim bendom ima divna Nena Ivošević, a tu je u bitnim ulogama i Laraz Arsović! Laslo i Lidija (Sixth June) takođe uskoro izbacuju album, “Sanjam” je novi singl. Nove pesme za Tam, Elemental, Natalee i instrumental za Nađu. “Ivan” je početak saradnje sa Milicom i ALeksandrom i tandemom Anja Štark, super je pesma ali i spot! I za kraj Ivica, Haiku Garden, proto tip, Igor Sakač (mogli ste da ga upoznate malo bliže kada je kao član grupe FIPA pevao par pesama, kada su svirali na Kontaktu23 pre Kralja Čačka), Grgur Višić i totalna bittersweet euforija Klinike Denisa Kataneca. Meni je bilo baš lepo dok sam sastavljao ovaj mikstejp, nadam se da ćete i vi naći nešto lepo za sebe.

Muzika: Damir Imamović, Lakiko, Tamara Obrovac Quartet, Iztok Koren, Marta Kolega i Dunja Bahtijarević, Dimitra, Magnetik, Iva Lorens, Bojana Vunturišević, Nena Ivošević, Sixth June, Tam, Anja Štark, Elemental, Nadja., Nataleé, Ivica, Haiku Garden, proto tip, Igor Sakač, Grgur Višić, Klinika Denisa Kataneca

Damir Imamović – Bejturan
Lakiko – Nije budućnost za svakoga
Tamara Obrovac Quartet – Oče moj
Iztok Koren – ….
Marta Kolega i Dunja Bahtijarević – U snu
Dimitra – Imam rabota
Magnetik – Skydiving
Iva Lorens – Vreme nek teče
Bojana Vunturišević – Svemirska ljubav
Nena Ivošević – Navikni se da me nemaš
Sixth June – Sanjam
Tam – samo ne ovde
Anja Štark – Ivan
Elemental – Usta na usta
Nadja. – IIII
Nataleé – Rolam
Ivica – Dobro nismo
Haiku Garden – Structures
proto tip – s ivice sanjanja
Igor Sakač – My New Song
Grgur Višić – Šesti Amandman Životne Patnje (Ljubav)
Klinika Denisa Kataneca – Srećko iz zemlje trećeg svijeta

Limited time DL: #1

Pinđur artwork: Pavle Trifunović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *