Foto: Katarina Marković

Anja Štark predstavlja novu pesmu ,,Ivan” u kojoj na divan način spajaju zapitano sanjive stihove sa ritmom koji hipnotiše. Autorka spota je fotografkinja Katarina Marković, koja na volšeban način oživljava svoje fotografije i istražuje pokrete. Pesma je dostupna za preuzimanje na Bandcamp stranici benda, a video pogledajte na Anja Štark YT kanalu. Uskoro će pesma biti dostupna i na svim digitalnim platformama.

Anja Štark hrabro i bez kompromisa ide dalje. Od prvog singla ,,Zlato”, saradnje sa sarajevskim producentom Hibridom, analizama osnovnih elemenata kroz pesme, eskapizma, ljubavi, života u novobeogradskim blokovima, (ne)mirenja sa nametnutim životom, Anja Štark nastavlja da se menja i istražuje.

,,Ovog proleća sa vama delimo pesmu koja je dugo čekala na realizaciju i posvećujemo je svim dečacima u nama i pored nas. ,,Ivan” se i muzički i vizuelno nadovezuje na prošlogodišnji hit ,,Godina bez dodira”, s obzirom na to da je ista grupa naših dragih i talentovanih saradnika radila na obe pesme. Tekst je napisala Milica, a muziku smo radile zajedno nas dve (Milica i Aleksandra), dok nam je u pomoć oko aranžmana i same muzike, kao i prošli put, priskočio Nikola Mijušković (Turbo Trans Turisti). Za snimanje, miks i mastering već standardno zaslužan je Dušan Filimonović,” kažu Milica i Aleksandra.

Spot za ,,Ivana” kompletno je delo Katarine Marković (kamera, režija, montaža, grafika), uloge su tumačili Aleksandar Kecman, Aleksandra i Milica, a vide se i ruke Jovane Marković. Snimanje i produkcija pesme i spota realizovano je uz pomoć SOKOJ-a.

Duo Anja Štark čine Aleksandra Tomović i Milica Mitić. Ranije su sarađivale u bendu Sofie from Seattle, a kao Anja Štark aktivne su skoro četiri godine i do sada su objavile pesme ,,Zlato”, ,,Mesta”, ,,Dječaci sa srcem slijepog miša”, ,,Vazduh”, ,,Blokovi”, ,,Dobro” i ,,Godina bez dodira”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *