Beogradski kolektiv Poinciana Feels predstavlja svoje prvo izdanje, dvostruki singl na kojem se nalaze “Prava stvar” i instrumental “Solitude”. Pesme su dostupne na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u.

“Prava stvar” je lep primer šta se desi kada se ljudi okupe oko zajedničke fascinacije soulom, džezom, fankom i world musicom. Grupa postoji od 2020. godine, svirali su tu i tamo, radili na pesmama i čekali trenutak da se predstave. “Prava stvar” i “Solitude” su najava onoga što dolazi. Poinciana je drvo koje (originalno) raste na Madagaskaru, ali to je i naziv džez klasika besmrtnog pijaniste Ahmada Džamala. Poinciana Feels je osećaj koji dolazi iz muzike koju svira ovaj bend.

“Svako ljudsko biće će se u jednom trenutku svog života neminovno zapitati da li je ovaj život kakav živimo danas, kao takav jedini moguć i da li ono sto doživljavamo kao stvarnost mora tako da izgleda. Ova pesma govori o jednoj takvoj upitanosti, o našoj iskonskoj potrebi da se okrenemo sebi, da istražimo sebe i da se sretnemo sa svime što postoji u nama. Na tom putu je neophodno da se povučemo, da ostanemo sami sa svojim mislima, kako bismo u tišini preispitali sve ono što nam se danas nudi kao istina. Pesma priča o intuitivnoj potrazi za mirom u sebi, koji nam je svima neophodan kako bismo u ovom životu našli svoju misiju, i dali pravi smisao svom životu,” kaže gitarista i autor pesme Aleksa Lukić.

Članovi benda Poinciana Feels su: Max Kočetov (saksofon), Andreja Hristić (klavijature, bas i vokal), Miloš Grbatinić (bubnjevi), Nenad Tepavčević (vokal), Ana Protulipac (vokal) i Aleksa Lukić (gitara).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *