Foto Marina Uzelac

Rebel Star predstavlja sedmi studijski album “Sedmo nebo” sa četrnaest novih pesama, koje su u isto vreme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, a tokom jeseni će biti objavljen i na CD-u i ploči kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.

Dve godine od izlaska albuma “Početak i kraj” koji je snimljen sa kompletnom zagrebačkom postavom koju je Milan Glavaški okupio oko sebe, bend se dodatno definisao i zbližio kroz probe i koncerte i sada su tu Milan (glas i gitara), Zvonka Obajdin (klavijature i vokal), Daniel Rodik (gitara i lap steel), Ernest Džananović (bubanj) i Goran Ritoša na basu. Ta ekipa pojačana producentima Urošem Milkićem i Željkom Markušem i gostima Vladom Marinovićem (gitara) i Dušanom Petrovićem (duvački instrumenti) snimila je tokom desetak kompleksnih majskih dana u Down There Studiju na Novom Beogradu kompletan album. Dizajner omota i svih grafičkih elemenata benda je Andrej Dolinka.

“Sedmo nebo je dokument o sazrevanju. Bavimo se novom realnošću sveta i društva u kojima živimo. Otvaramo ozbiljne teme koje s velikom energijom prati opasno razrađen bend. To je fotografija na kojoj izgledamo malo starije, iz jednog ugla srećno, iz drugog tužno ali uvek svesno,” Milan Glavaški.

“Album Sedmo nebo je naša posveta ovom ludom svijetu, kroz sviranje i druženje i sa svim lijepim i teškim momentima,” Daniel Rodik.

Pesme na albumu su raznolike i po tempu i po emociji, znalački odsvirane, majstorski sklopljene i kao i uvek na albumima Rebela, svega tu ima: od luzerskih himni “Mesec”, “Sve od sebe”, preko dominantne introspektivne metafizike “Ogledala”, “Metar pepela” (sa Zvonkom na lead vokalu), “Zemlja od suza”, “San na jezeru”, “Prolećna jutra”, “Smog”, sa par Wilco pastiša “Ponoć”, “Neko mesto s puno sunca”, “Entropija” do zapitanih i proročkih “Prolećno smeće” i “Istina”. Rebel Star je od prvog dana bio bend i za proslave i za sahrane i za radost i za tugu, a uz njihove pesme je baš lako napiti se, ali i doneti bitne životne odluke.

“Album je poput špila karata – svaka je pjesma drugačija, ipak čine cjelinu. Igrali smo se dok smo ga pravili ali je svejedno ozbiljan ko presudna partija,” Zvonka Obajdin.

“Jedina pomisao nakon rada na ovom albumu, sa ovim ljudima, od početka do kraja, je: kako je lepo baviti se muzikom,” Ernest Džananović.

“Znaš onaj osjećaj odlaska kući nakon prvog ljubavnog sastanka, baš sam s takvim emocijama ja izašao iz studija,” Goran Ritoša.

Prvi singl “Mesec” Rebel Star je objavio početkom leta, a za kraj leta zajedno s albumom u svet ide i druga video vinjeta, ovog puta za “Ponoć”, u režiji Dinka Čvorića – Doringa. Tokom snimanja albuma, producent i snimatelj Uroš Milkić je u Down There Studiju snimio više sati video materijala koji će postati “Sedmo nebo” rokumentarac. Prvi promotivni koncerti albuma su zakazani, a Rebele uživo možete da vidite i čujete ovde: 11.10. VIB Zagreb, 27.10. CK13 Novi Sad, 28.10. Elektropionir Beograd, 28.12. Močvara Zagreb (promocija ploče).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *