Beogradska grupa Proto Tip u februaru je objavila debitantski album “S ivice sanjanja” i u tu čast pravi veliku promociju u Domu omladine Beograda sa gostima i prijateljima. Koncert je zakazan za petak 10. novembar od 20.30h, a gosti su članovi Hali Gali porodice Sitzpinker i mlada šabačka grupa LU.

Ulaznice za koncert u prodaji su na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i online po ceni od 1000rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200. Limitiran broj karata po promo ceni od 800rsd u prodaji je u Kuli (Cetinjska 15, radno vreme svaki dan 17-21, ponedeljak zatvoreno).

Proto Tip čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Danilo Ilić (bubanj), Damjan Nedelkov (gitara), Pavle Dimitrijević (bas, vokal) i Miloš Stevanović Lavan (trombon). Debitantski EP “Strah od izvesnog” objavili su 2017. godine, na Hali Gali kompilaciji (2019) bili su prisutni sa pesmom “Pad”, a prvom albumu prethodili su zapaženi singlovi – “Kako ovde”, “Duša u šaci”, “Krećem se” i “Svet se menja”. Album “S ivice sanjanja” objavljen je u februaru 2023. i pratile su ga fantastične kritike širom regiona (Radio Študent, Ravno do dna, Muzika.hr, Terapija.net, City Magazine, Danas, Helly Cherry, Balkanrock…). Bend je ove godine svirao na prestižnim festivalima MENT u Ljubljani, Arsenal Fest u Kragujevcu i Kontakt u Beogradu.

Sitzpinker su Dunja Mijačić (vokal), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EP ”Podlo poštovanje” objavili su 2018. godine, dok su na Hali Gali kompilaciji bili zastupljeni “Metanojom”. Singlovi koji su sledili – “Da li”, “Sudan” i “Mustang” – vrlo brzo postali su regionalni hitovi, a video spotovi dodatno su pojačali ogromna očekivanja od grupe u narednom periodu.

Šabački trio LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). Debitantski singl “Ne mogu ništa sam” u produkciji Uroša Milkića objavljen je početkom leta, a LU planira da do kraja godine završi snimanje prvog albuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *