Foto: Vanja Lozanović

Beogradski neosoul kolektiv Poinciana Feels predstavlja singl broj dva, a kao i u slučaju debija “Prava stvar”/”Soiltude” i ovog puta to je singl sa A i B stranom: pesmom “Sada mi kažeš” i instrumentalom “Idemo”. Pesme su dostupne na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u.

“Nastavljamo u laganom tempu u kojem smo se pojavili sredinom prošle godine. Ostajemo verni svom zvuku, van vremena i prostora. Tekstova ili nema ili su svedeni kako bi slušaocu prepustili da sam oseti emociju koja dolazi sa našom muzikom,” kaže o novim numerama lider benda Aleksa Lukić.

Za pesmu “Sada mi kažeš” tekst je napisao Predrag Vukčevic poznatiji kao Bege Fank (aka Lou Benny aka DJ_Ape). Sve tehničke stvari – snimanje, miks, master – uradio je Goran Antović, dok je Andrija Gavrilović snimio trombon u studiju Apoteka. Gosti na duvačkim instrumentima bili su Đorđe Antić (trombon) i Aleksa Rančić (truba).

Za one koji vole opise “Sada mi kažeš” je zavođenje gitare, duvača i bubnja sa sanjivim šapatom Ane Protulipac koji vas hipnotiše i vodi kroz noć. “Idemo” bi mogao da bude saundtrek za ona jutra kada se ne razaznaje da li je napolju smog ili se mrak još nije povukao…

Poinciana Feels odličan je primer šta se desi kada se ljudi okupe oko zajedničke fascinacije soulom, džezom i fankom. Grupa postoji od 2020. godine, a članovi benda su: Max Kočetov (saksofon), Andreja Hristić (klavijature, bas i vokal), Miloš Grbatinić (bubnjevi), Nenad Tepavčević (vokal), Ana Protulipac (vokal) i Aleksa Lukić (gitara).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *