Foto: Andrej Glavaški

Na jesen prošle godine Rebel Star predstavili su album “Sedmo nebo” sa četrnaest novih pesama. Te Milanove priče bile su u isto vreme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi. Singl “Mesec” Rebel Star objavio je početkom leta prošle godine, a na jesen zajedno s albumom objavljena je i druga video vinjeta, ovog puta za “Ponoć“, u režiji Dinka Čvorića – Doringa. Sada imamo priliku da čujemo i vidimo treći singl sa albuma za pesmu “Entropija“.

Pesma je inspirisana drugim zakonom termodinamike, gde svaki sistem teži stanju neuređenosti. Poslužila je kao metafora za društvo u kojem živimo, a slatko-gorka atmosfera pesme, uz ritam koraka i ulice inspirisala je bend da spot snimi u srcu grada. Kao idealna lokacija za polu-raspad poslužila je sedma oblast u Budimpešti, danas kraljica ‘party’ turizma ali i spomenik ljudskom ludilu. Oblast gde se ožiljci istorije mešaju sa mirisima svetske kuhinje, Art Nouveau arhitektura sa ruin pabovima i gde mnogi turisti menjaju dan za noć. Milanov sin Andrej Glavaški je muzičar i fotograf koji živi u sedmoj oblasti i kroz svoj objektiv je uspešno preneo jedno sunčano jutro u Eržebetvarošu.

Rebel Star nastupa u Zagrebu u četvrtak 7.3. u klubu Močvara. Koncerti benda uvek su iznenađenje, pošto Rebeli imaju sedam albuma sa preko osamdeset pesama na repertoaru i nije im lako da izaberu set listu. Ovog puta u Močvari predstavljaju “the best of” po izboru benda, tako da će biti zastupljen materijal sa svih albuma, a zvuk će biti od akustičnog alt-kantrija do indie buke gitara i sintisajzera sa svim nijansama “između” pravaca.

Album “Sedmo nebo” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, uz CD i vinil kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *