Razgovor s Unom Miletić za Danas, povodom Huteneni festivala koji se održava 2. septembra 2022. u Kulturnom centru Grad (Tamada, Rush to Relax, Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković) i koji se proširio i na druge Pd teme, uz bumeriziam i ostale radosti trećeg doba. Kompletan razgovor pročitajte ovde.

Veliki procenat populacije kod nas živi u ubeđenju da više ne postoji dobra muzika, zanemarujući na taj način fenomenalne andergraund, alternativne i nove izođače u čijem se radu krije autorstvo i jedinstven kvalitet. Zašto se to dešava?

– Đile Marković (Supernaut) je jednom prilikom rekao: „Da bi postojao andergraund, mora da postoji overgraund“. Kod nas ne postoji ni overgraund, ni andergraund, sve je isto. Imaš neke hajpovane izvođače super popularne navodno, koji ne mogu da prodaju 100 karata, kao što imaš i andergraund bendove koji mogu da prodaju 600 ili 1000. Kod nas je sve pomeštano zato što ne postoji infrastruktura – promoteri, mesta u kojima se svira i mediji. Kod nas to ne funkcioniše i sve je stvar ekscesa i čistih slučajnosti, zato nije ni čudo što su neki andergraund bendovi super popularni i obraćaš pažnju na njih, a neki mejnstrim bendovi ne postoje parktično, osim u glavi ljudi koji kreiraju muzičku sliku na radiju i televiziji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *