Divno veče na obali Save, dočekali i Dukatov rođendan u ponoć 🙂

[juicebox gallery_id=”15″]


U sredu 4. maja, posle 22h, u KC “Grad” nastupiće kultna engleska pevačica i muzičarka Skaut Niblet, kojoj će predgrupa biti mlada beogradska grupa Stray Dogg.

Emma Louise Niblett je britanska muzičarka odrasla u Notingemu, koja nastupa pod imenom Scout Niblett i koja već neko vreme živi u SAD, u Portlandu.

Za svoj umetnički pseudonim “pozajmila” je ime junakinje romana “Ubiti pticu rugalicu” i tokom poslednjih desetak godina objavila je pet studijskih albuma, desetak singlova i EP-jeva i svirala više stotina koncerata po celom svetu.

Sarađivala je sa mnogim slavnim imenima alternativne muzike, od legendarnog producenta Stevea Albinijasa kojim je snimila albume “I Am” (2003) i “Kidnapped by Neptune” (2005) (i koji je u Beogradu sa Shellacsvirao 2008), preko Jasona Moline – lidera Songs: Ohia i Magnolia Electric Co (u Beogradu je nastupio 2005) do Bonnie-ja “Prince” Billy-ja sa kojim je snimila nekoliko divnih dueta i svirala više zajedničkih koncerata i koji je u prestonici Srbije koncert održao pre tri godine.

Muzika koju Scout Niblett stvara najbliža je PJ Harvey ili Cat Power savršenstvu, ali ipak dovoljno različita da predstavlja svet za sebe.

Kako opisati muzički svet Scout Niblett? Rečima mračno i teško, iskeno i brutalno, neočekivano melodično kada se to najmanje očekuje, ogoljeno i intimno, intenzivno i neobično…

Na koncertima najčešće nastupa u tandemu sa bubnjarem – tako će nastupiti i u Beogradu – Scout svira električnu gitaru i peva – ali ovaj klasičan rokenrol tandem stvara buku dostojnu mnogočlanog benda.

Ovo je koncert za fanove i sadašnje i buduće. Očekujemo vas u sredu 4. maja u KC Grad u Braće Krsmanović br. 4 od 22h.

Karte su u pretprodaji u “Gradu” i muzičkoj prodavnici “Pinball Wizard” (TC “EUROCENTAR”, Makedonska 30, lok. 15) od 13. aprila po ceni od 1000 dinara. Na dan koncerta cena karte biće 1200 dinara. Broj ulaznica je ograničen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *