anailija_FB
Poster art by Ilija Ludvig

Ana Ćurčin i Ilija Ludvig vas pozivaju na koncertno veče u Treehouse Centar (Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića 6) u četvrtak 26. februara u 21h.

Šta možete da očekujete od njih dvoje? Da li će bar malo da zvuče kao Li Hejzelvud i Nensi Sinatra, Serž Gejznbur i Džejn Birkin, Slađana Milošević i Dado Topić, Nik Kejv i Kajli Minog, Zana Nimani i Željko Bebek? Moguće, sve je moguće, samo da se dogovore ko je ko u ovoj podeli uloga… Uz njihove gitare, Anin glas i Ilijinu strast, ekstravagantne modne detalje i lingvističke bravure, neočekivane obrade i uskakanja u tuđe pesme, uz igranje sa žanrovskim i rodnim definicijama, ovo veče sasvim sigurno neće biti obično.

Karte će u pretprodaji moći da se kupe u Pinball Wizard Records muzičkoj prodavnici (Makedonska 30, Eurocentar) po ceni od 300 dinara, na vratima Treehouse Centra cena karte biće 400 dinara.

Ana Ćurčin je kantautorka iz Beograda. Muzički se uglavnom kreće u žanrovima indie-rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša i od njih pravi autentičnu zvučnu sliku. Aktivno svira od decembra 2012. godine, a posle uspešnih koncerata u Srbiji i zemljama u okruženju i velikog solističkog koncerta u Domu omladine Beograda u novembru 2013, usledila je evropska turneja (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija) sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem. Ana je tokom 2014. godine nastupila na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture (22.11), gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta Lovely Quinces. U januaru ove godine je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studio 6 Radio Beograda na kojem je predstavila novi bend, nove pesme i najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa i koji će pred slušaocima biti tokom proleća.

Ilija Ludvig je “underground kralj” Beograda već godinama, ali tokom 2014. svoje kraljevstvo proširio je na neverovatan način. Neko bi rekao da nema mesta gde Ludvig nije svirao i ne bi mnogo pogrešio: svako mesto je “scena” i svaki čovek je publika. Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, anagažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga od vas u publici. Ilija je pesnik, zabavljač i muzičar. I Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid. Ilija je Ludvig.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *