Huteneni#2-baner
Pop Depresija i Kišobran vam pozivaju na veče psihodelične, bučne, melodične i potpuno neverovatne muzike. Pripremili smo vam celovečernji program u subotu 11. marta u “Amerikani” Doma omladine Beograda, nastupiće VVhile, Consecration, Triko, Hetem, uz DJ setove Kišobrana i Pop Depresije.

Promo paket ulaznica u prodaji je u Zaokretu od 28. januara po ceni od 600 dinara, a od druge polovine februara i na svim prodajnim mestima Eventima.

★★★★★★★★★★★

VVhile su Stevan i Andrija i u teoriji to su bubanj, vokali i gitara. U praksi to je orkestar “pozitivne melanholije”, koji – ako mu se prepustite – stvara post-punk balade, shoegaze bluz, hardcore soul… sasvim je ok da žanr izmislite sami dok slušate taj “wall of noise”. Njihov debi album “More” (2014) dobio je fantastične kritike sa svih strana, a providni narandžasti vinil kada se zavrti na gramofonu zvuči kao muzika kraja sveta. VVhile uveliko radi na drugom studijskom albumu, a neke od novih pesama imali ste priliku da čujete na retkim koncertima koje su tokom 2016. svirali u Srbiji. Ovo će verovatno biti jedini VVhile nastup u Beogradu ove godine, znate šta to znači…

★★★★★★★★★★★

Consecration uveliko radi na svom šestom studijskom albumu, a radni naziv – “Plava laguna”, obećava da u njihovom izmišljenom svetu u kojem se mešaju Tvin Piks, Bajaga, Karkosa, poznati i izmaštani pejzaži, svemir i podzemlje i mnogi drugi znani i neznani likovi, ima mesta za još neke zanimljive priče, muzičke uticaje i junake. Njihova muzika se konstantno menja, žanrovske definicije su tako “devedesete”, a Danilo, Matija i Ivan svaki koncert sviraju kao da je jedini i najvažniji. Da li je drugačije uopšte moguće?

★★★★★★★★★★★

Kao neki zagubljeni kanadski bend s početka novog milenijuma TRIKO na fascinantan način spaja pop i shoegaze, post-rock i indie, buku i melodiju. Njihov prvi studijski album “Atina Bojadži” pravo je malo muzičko čudo u moru istih stvari svuda oko nas. Triko čine Boki, Zaz i Buki, a zajedno sa sobom u zvuk grupe unose jednu malu indie enciklopediju beogradske scene i bendova u kojima su svirali ili sviraju (Petrol, Zemlja Broj Devet, Kriške, Virvel, Fonograf, Bitipatibi, Optimus Prime, Crno dete…). Triko je klasičan “uradi sam bend”, sami produciraju sopstvenu muziku, sami organizuju koncerte, sami su svoji izdavači. Uživo napreduju iz koncerta u koncert, a ako niste čuli kako zvuče “Avgust” ili “Mali odmor” uživo – ovo je idealna prilika!

★★★★★★★★★★★

Pored nastupa bendova, spremili smo vam i tri “intro” seta i live video show:
– dva DJ seta, Kišobran i Pop Depresija – bučno, brzo, moćno i kratko.
– HETEM Live – uzbudljiva mešavina elektronike i električne gitare. Hetem je uvek drugačiji i uvek raspoložen za eksperimente

★★★★★★★★★★★

kisobran.org ★ www.popdepresija.com

*za vizuelni identitet zaslužna je NASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *