Pop Depresija i Kišobran vas pozivaju na uzbudljivo rokenrol veče i priliku da osetite hipnotičku moć rokenrol trija! Makedonska supergrupa 21 vek = 21 век i domaći indie veterani TRIKO nastupaju u Elektropioniru u subotu 24. novembra od 21h.

Ulaznice po ceni od 500rsd biće u pretprodaji od 14. novembra u Zaokretu. Na dan koncerta cena karte će biti 700 dinara.

Vasko Atanasoski je spiritus movens regionalne DIY/alternativne scene i raketni motor koji stoji iza izdavačke kuće Balkan Veliki Балкан Велики i bendova Bernays Propaganda, Xaxaxa… Sa Radetom Jordanovskim i Denijem Krstevim osnovao je 21 vek i očarao sve koji i dalje veruju u moć distorzirane gitare i anagažovanih tekstova. Stav, gitare, sirovost, elektronika i srce na terenu – to je 21 vek koji promovišu svoj debitantski album sa koga ste imali priliku da čujete singlove „Novo sonce“, “Bi go prašal Karamanov”, “Kako vo 96ta“…

Triko je nezavisni, uradi-sam bend iz Beograda, nastao 2013. godine. Njihova muzika je harmonična kombinacija različitih stilova alternativne gitarske muzike (dream-pop, shoegaze, post-punk). Do sada su objavili jedan EP (“EP”, 2014. Trake) i jedan album (“Atina Bojadži“, 2016. Pop Depresija), oba izdanja su dostupna digitalno i na gramofonskoj ploči. Njihovi živi nastupi su prepoznati kao glasna i psihodelična iskustva koja publiku uvlače u prijatna, plutajuća sanjarenja. Svaki Triko koncert je prilika da se prepusti snovima, ali i da se čuju nove, još neobjavljene pesme. Triko su Buki, Zaz i Boki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *