Kišobran i Pop Depression // Pop Depresija vas zovu na tradicionalni postnovogodišnji koncert genijalne subotičke grupe Ana Never, koji će se održati u petak 11. januara u Elektropioniru od 21h. Ulaznice će moći da se kupe na ulazu u klub po ceni od 500rsd.

Ivan/Pop Depresija za Anu Never kaže da su “naš najbolji bend godinama unazad”. I nije jedini koji tako misli.

Ana Never postoji i svira (još par godina pa) dve decenije, a njihova vizija “kosmičke (instrumentalne) muzike” omogućila im je da američki izdavač Fluttery Records objavi četiri albuma i jedan EP. Poslednji studijski album, “Long Turning”, objavili su u maju 2016. godine i autentično je remek-delo. Svirala je Ana Never svuda gde su ih zvali ili gde su se sami pozvali u zemlji i regionu, a delili su binu sa bendovima kao što su God Is An Astronaut, Kayo Dot, Jeniferever, Dale Cooper Quartet & Dictaphones, Damo Suzuki, port-royal, Pozvakowski, Rosa Parks, Virvel, Consecration, Presing, Ana Ćurčin, Tena Novak, Žen…

Neko će za Anu Never reći da je post-rock, a drugi će u njima čuti Danila Kiša, Sun Ra, Čarlsa Bukovskog, Black Sabbath, Godspeed You! Black Emperor, neki da je starija sestra Wooden Ambulance… ma štagod da pomislite nećete pogrešiti. U slatkom mirisu buke i nežnim neizgovorenim stihovima mnogo toga može da vam se otkrije odjednom ili bar da vas totalno dezorijentiše.

ANU NEVER čine Srđan Terzin, Dejan Topić, Goran Grubišić, Boris Čegar i Vladimir Koledin.

https://www.facebook.com/ananeverband/
https://ananever.bandcamp.com/
https://flutteryrecords.com/ananever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *