Imao sam priliku da preslušam album “Kakav bi ovo bio dan” kikindske grupe DrvoTruo tokom leta prošle godine. Pevač grupe Jovan Bajkin se javio, želeo je da sarađujemo, ali ja više nisam znao kako da postignem i ono što je ranije bilo dogovoreno, tako da smo samo razmenjali par mejlova… Još na prvo slušanje dopala mi se “Učini to za mene”.  Odskakala je od ostatka materijala i po formi i po energiji. Možda je jedan od razloga za to činjenica da je ta pesma nastala mnogo kasnije u odnosu na ostatak materijala.

Moj utisak je bio da je na njoj bend našao sebe i formulu u kojoj se osećaju komotno: promena ritma, aranžmanski spoj folk i pop muzke, fine i dozirane solaže, lepa igra sinta i violine i energija koja se emituje kao da je neka The National pesma. Spot koji je kasnije snimljen za pesmu nimalo ne smeta ugođaju: lepo je sve snimljeno (Staša Bukumirović) uz senzualnu glumicu (Tijana Šaldić) i odličnu sekvencu kada ceo bend svira.

DrvoTruo – Učini to za mene || Kakav bi ovo bio dan (Terra, 2019)


Zumovanje je novi segment sajta Pop Depresije, gde ćemo kroz kratke recenzije/impresije da promovišemo novu “domaću” muziku koja nam se sviđa. Bilo je i ranije nekih raznih sličnih pokušaja na sajtu, nadamo se da će ovaj da zaživi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *