Još se sećam prvog slušanja ove pesme. Pratim karijeru Damira Imamovića već dugo, a sada kada je moj prijatelj Rok Košir njegov menadžer – baš pažljivo. Nešto mi se sviđa puno, nešto malo manje. A onda sam video najavu o pesmi koju je napisao Omer Ombašić, koji je iz Vlasenice izbegao u Geteborg, i koji je na nagovor ćerke pre par godina poklonio pesmu Damiru. O producentima Džou Bojdu i Andrei Gertler (Joe Boyd, Andrea Goertler) /Bojd sada ima 78 godina, Andrea je njegova supruga, a upoznali su se tokom rada na albumu “At Least Wave Your Handkerchief At Me” albanske grupe Saz’iso), o All-Star bendu u kojem su Greg Koen, Derja Turkan i magična Ivana Đurić (Greg Cohen, Derya Türkan), o snu o povratku kući, o zavičaju, o sevdahu pored Drine… Slušao sam “O bosanske gore snježne”, a u isto vreme su mi se u glavi mešale “Don’t it make you wanna go home” Džoa Sauta (Joe South), Fordovi “Tragači”, “Molitva” Partibrejkersa i razni drugi isečci iz mog i tuđih života. Neke pesme imaju moć da hipnotišu i obuzmu, ovo je taj magični trenutak kada pop muzika postaje Sveta knjiga. Bravo ljudi!

Spot za “O bosanske gore snježne” je baš traljavo urađen. Mešaju se sekvence Podrinja, pripreme za nastup i samog koncertnog nastupa Damira sa bendom, sa puno kadrova koji se ponavljaju i loših uglova. Nije sve loše naravno, scena kada vežbaju Damir i Ivana je baš divna, ali sve u svemu razočaravajuća vizuelizacija pesme.

Damir Imamović – O bosanske gore snježne || Singer Of Tales  (Wrasse Records, 2020)


Zumovanje je novi segment sajta Pop Depresije, gde ćemo kroz kratke recenzije/impresije da promovišemo novu “domaću” muziku koja nam se sviđa. Bilo je i ranije nekih raznih sličnih pokušaja na sajtu, nadamo se da će ovaj da zaživi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *